• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μεταφορά τεχνογνωσίας και πρόσβαση νέων ερευνητών στις ερευνητικές υποδομές των «Ζωντανών Εργαστηρίων» του ΑΠΘ

lawandorder.gr 19-04-2021 12:56 Τελευταία ενημέρωση: 19-04-2021 12:57
Μεταφορά τεχνογνωσίας και πρόσβαση νέων ερευνητών στις ερευνητικές υποδομές των «Ζωντανών Εργαστηρίων» του ΑΠΘ
Την 1η ανοιχτή, διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου VITALISE Η2020 διοργανώνουν αύριο, από 13:00 έως 18:30, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και το Ζωντανό Εργαστήριο «Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab»

Την 1η ανοιχτή, διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου VITALISE Η2020 διοργανώνουν αύριο, από 13:00 έως 18:30, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και το Ζωντανό Εργαστήριο «Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab», με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση, που στόχο έχει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την πρόσβαση νέων ερευνητών σε υποδομές και υπηρεσίες του οικοσυστήματος των Ζωντανών Εργαστηρίων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και απευθύνεται σε νέους ερευνητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις ερευνητικές υποδομές των Living Labs.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διαδικτυακή γνωριμία με το αντικείμενο και τους στόχους του έργου, καθώς και μία πρώτη παρουσίαση των Ανοικτών Προσκλήσεων και Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων για μεταφορά τεχνογνωσίας και πρόσβαση νέων ερευνητών σε υποδομές και υπηρεσίες του οικοσυστήματος των Ζωντανών Εργαστηρίων. Προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC RTD) και της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, συμμετέχουν στον ανοιχτό διάλογο, με τίτλο: «Healthy, well-being and socially inclusive cities».

Το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ διαθέτει ένα ζωντανό εργαστήριο (Living Lab) το Thess-AHALL (Thessaloniki Active and Health Ageing Living Lab, http://thessahall.com/), το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο πιλοτικών δοκιμών που πυροδοτεί τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων με γνώμονα τον χρήστη στον τομέα της Ενεργούς και Υγιούς γήρανσης και συναφών τομέων, καθώς είναι το μοναδικό ζωντανό εργαστήριο σε αυτό τον τομέα στη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το Thess-AHALL είναι πιστοποιημένο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ζωντανών Εργαστηρίων, ενώ πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητές του και στο κομμάτι της Υγείας & Αγροδιατροφής. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν ένα «έξυπνο σπίτι» (eHome) που αποτελεί και τη βάση του Ζωντανού Εργαστηρίου της Ενεργού και Υγιούς Γήρανσης (Thess-AHALL), το Ζωντανό Εργαστήριο Μελέτης Μεταβάσεων Φροντίδας Υγείας και το Εργαστήριο Εφαρμογών Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo