• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Επανάσταση του αυτονόητου

Χρήστος Μυτιλινιός 19-04-2021 11:22
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Επανάσταση του αυτονόητου
Ή ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις, ή δεν θέλεις να δεις
Τα τελευταία γεγονότα στην Άγκυρα με τον Νίκο Δένδια να ισοπεδώνει τον Τούρκο ομόλογό του, έφεραν εκπλήξεις στην ελληνική πλευρα. Ωστόσο, έγιναν και αφορμή για να προχωρήσουμε επιτέλους σε ένα «ξεσκαρτάρισμα», εκείνων που πραγματικά αγαπούν την πατρίδα, κι εκείνων που θέλουν να την εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο ώστε να κερδίσουν προσωπικά, είτε με πολιτικά νούμερα, είτε με προσωπική καριέρα.

Βεβαίως, τα τελευταία γεγονότα στην Άγκυρα, δεν ήταν τα μόνα. Υπάρχει μια αλληλουχία κινήσεων, τόσο με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, όσο με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.

Αυτή η αλληλουχία γεγονότων έχει ως κομμάτι της τόσο την κατάργηση του Ασύλου, όσο και την πανεπιστημιακή αστυνομία, όσον αφορά την εσωτερική πολιτική.

Θα χρειαστεί να αναφερθούμε στην αλλαγή σχεδόν ολόκληρης της νοοτροπίας της λειτουργίας του επιτελικού κράτους; Τις τομές Πιερρακάκη, τις πρωτοβουλίες Δημητριάδη, τις καινοτομίες Γεραπετρίτη;

Θα μου πεις, προς τι ωφελεί αυτή η διήγηση γεγονότων;

Υπάρχει λόγος, και μάλιστα σοβαρός.

Είδαμε ότι οι καλοθελητές αντιπολιτευόμενοι που δεν έδειξαν και τα καλύτερα δείγματα γραφής όσον αφορά την αγάπη στην πατρίδα, αφού δεν τους βγήκε με την κριτική στον Δένδια για το ότι τάχα ο Τσαβούσογλου νίκησε στην Άγκυρα, τώρα το άλλαξαν το αφήγημα και λένε: «Μα είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα; Ο Δένδιας έκανε το αυτονόητο!».

Αλήθεια;

Έχετε ξαναδεί εσείς ποτέ καλοί μου, άλλοι υπουργοί εξωτερικών να πράττουν το «αυτονόητο» όπως λέτε; 

Όχι δεν έχετε δει. Κι επειδή υποστήκατε τις συνέπειες της παντελώς άκυρης κριτικής που ασκήσατε, «γυρίσατε την μπιφτέκα» και τώρα το παίζετε και θιγμένοι.

Λοιπόν ακούστε, για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι μεταξύ μας. Όταν μιλάμε για Αυτονόητο, τότε πρέπει να μιλάμε με ευκρίνεια. Τα μόνα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα, ήταν μέχρι πρότινος για εσάς, ότι πρέπει να πάμε στις Βρυξέλλες και να το κάνουμε «κούγκι». Αυτά δεν είναι αυτονόητα, αυτά είναι ψευτομαγκιές. Τα πραγματικά αυτονόητα, τα είδαμε και τα βλέπουμε τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτονόητα έκλεισαν τα σύνορα, αυτονόητα εξοπλιζόμαστε, αυτονόητα ήρθη το πανεπιστημιακό άσυλο, αυτονόητα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα που χρειαζόμαστε από τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω του υπολογιστή μας, αυτονόητα αυξήθηκαν οι ΜΕΘ, αυτονόητα πάρθηκαν τα μέτρα για την πανδημία, αυτονόητα όλα.

Η μόνη παραφωνία στο αυτονόητο, είναι η μη εφαρμογή του νόμου για τις συναθροίσεις, όταν πρόκειται για μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Και ναι θέλει προσοχή αυτό.

Όταν μιλάμε για αυτονόητο λοιπόν, πρέπει να θυμόμαστε, ότι αυτά τα αυτονόητα ζητούσαμε για πολλά πολλά χρόνια. Και ναι, σαφώς θα πανηγυρίζουμε, όταν πραγματοποιείται η «Επανάσταση του αυτονόητου».

Και τι να κάνουμε τώρα; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έκανε. Ας το έκαναν άλλοι, να πανηγυρίζαμε για άλλους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo