19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Καμία επίσημη κατάθεση μάρτυρα για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη


    Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις ενός άνδρα που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ως «αυτόπτης μάρτυρας» του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια τον περασμένο Ιανουάριο και υποστήριξε πως ο θάνατος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ήταν «καθαρή δολοφονία».
    Μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία επίσημη κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα σε υπηρεσία του λιμενικού σώματος και οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των στελεχών της ασφάλειας του λιμενικού σώματος, που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις έρευνες της υπόθεσης, επιδιώκοντας να ξεδιαλύνει τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.
    Ο κατά τα λεγόμενα του, αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε πως, «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε».
    Άξιο αναφοράς αποτελεί επίσης το γεγονός πως ο συγκεκριμένος άνδρας, δεν είχε παρουσιαστεί να καταθέσει από τις πρώτες στιγμές της υπόθεσης, αλλά εμφανίστηκε με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών.
    «Ακόμη και τώρα να έρθει να καταθέσει προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση» τονίζουν στελέχη του λιμενικού. Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, επικοινώνησε με την χήρα του Σήφη Βαλυράκη και δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ