ΚΙΝΑΛ: Αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές απέναντι στους εργαζόμενους στα ΕΑΣ

lawandorder.gr 17-04-2021 22:37
ΚΙΝΑΛ: Αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές απέναντι στους εργαζόμενους στα ΕΑΣ
«Η αιφνιδιαστική μετάθεση των "ενοχλητικών" συνδικαλιστών των ΕΑΣ στον Υμηττό είναι ανεπίτρεπτη και παράνομη»

Για αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές απέναντι στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, ο τομέας Άμυνας του κόμματος, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την μετεγκατάσταση του εργοστασίου των ΕΑΣ από τον Υμηττό, ακολούθησαν δύο μαζικές μετακινήσεις συνολικά τριάντα εργαζόμενων των ΕΑΣ στον Υμηττό προς άλλο εργοστάσιο της εταιρείας εκτός Αττικής, ενώ από τη διοίκηση της εταιρείας δεν επελέγη προς μετακίνηση κανείς από τους 49 εργαζόμενους εργολαβικής εταιρείας.

Στους μετακινούμενους συμπεριλαμβάνονται και δύο «ενοχλητικά», προς τη διοίκηση της εταιρείας, συνδικαλιστικά στελέχη. Από τους μετακινούμενους συνδικαλιστές ο ένας «ενοχλητικός» εργάζεται στην εταιρία από το 1985, είναι ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στα ΕΑΣ Υμηττού και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού, ενώ ο άλλος είναι γραμματέας του Συμβουλίου εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού.

Είναι προφανές ότι η αιφνιδιαστική μετάθεση των «ενοχλητικών» συνδικαλιστών των ΕΑΣ στον Υμηττό είναι ανεπίτρεπτη και παράνομη, αφού παραβιάζει το νόμο και γίνεται χωρίς την δική τους συγκατάθεση και την συγκατάθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και του Σωματείου ΕΑΣ Υμηττού, και του Συμβουλίου Εργαζομένων.

Η μετακίνησή τους σε συνδυασμό με την μαζική μετακίνηση εργαζομένων των ΕΑΣ (και όχι εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρείες) από τον Υμηττό εντάσσεται στην επιδίωξη της διοίκησης της εταιρείας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με αυθαίρετες αποφάσεις και να «ξηλώσει» σταδιακά το εργοστάσιο του Υμηττού από τους εργαζόμενους προς διευκόλυνση των άδηλων κυβερνητικών προθέσεων που σχετίζονται με την μετεγκατάσταση και την δήθεν αναβάθμισή της.

Αυτό είναι το σχέδιο της διοίκησης της εταιρείας και της κυβέρνησης για την αναμόρφωση των ΕΑΣ; Ξεκινώντας από τη δημιουργία προβλημάτων προς τους εργαζόμενους της εταιρείας;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo