Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα σε οικισμούς στη Σάμο - Κάηκε ένα σπίτι (βίντεο)

lawandorder.gr 17-04-2021 19:16 Τελευταία ενημέρωση: 17-04-2021 19:50
Πηγή βίντεο και φωτό: samosvoice.gr
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα σε οικισμούς στη Σάμο - Κάηκε ένα σπίτι (βίντεο)
Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις

Με νεότερη ανακοίνωσή της η πυροσβεστική τονίζει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντοκαίικα Σάμου είναι σε ύφεση.

Συνεχίζουν να επιχειρούν:

  • 46 πυροσβέστες
  • 9 οχήματα και
  • 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλιμάκιο ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 3 το μεσημέρι σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντακαίικα.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε οικισμούς και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Νέο Καρλόβασι, τον Άγιο Ηλία, τα Κοντακαίικα και τις Βρύσες, ενώ μέχρι στιγμής έχει καεί ένα σπίτι.

Στο σημείο, όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις, 22 οχήματα της πυροσβεστικής και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από όλο το νησί καθώς και 60 πυροσβέστες και εθελοντές. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το samostoday.gr, σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 στα Κοντακαίϊκα, στον Άγιο Δημήτριο, πριν από το Καρλόβασι. Πήρε διαστάσεις λόγω του έντονου αέρα, ενώ απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντακαίικα Σάμου από καύση αγροτικών υπολειμμάτων. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 4 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντικά κλιμάκια, Άνω Βαθέος, Πυθαγορείου, Μυτιληνιών, Πύργου, κινητοποιήθηκαν και 2 Α/Φ που επιχείρησαν στην κατάσβεση .

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης ο διοικητής του νόμου κ. Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης, ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές και κάτοικοι.

Η παράκληση του κ. Λυμπέρη προς τους κατοίκους, « Τέρμα οι φωτιές, τέρμα οι φωτιές,  δεν θα καούμε», ενώ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης τόνισε την δυσκολία της πυρκαγιάς που υπάρχει, λόγω του ότι βρίσκεται σε περιαστικό δάσος, με αγροικίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει καεί μία μικρή νέα αγροικία στην περιοχή, ενώ η νύχτα προβλέπεται δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και των μικρών εστιών που υπάρχουν σε κουφάρια δέντρων. Τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων και κατόρθωσαν μόνο δύο ρίψεις, ενώ αναχώρησαν για Αθήνα.

 

 

 

 

Πηγή βίντεο και φωτό: samosvoice.gr

Με πληροφορίες από samostoday.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo