23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Συλλήψεις Πακιστανών για πλαστογραφία στον Ασπρόπυργο με «βιτρίνα» μίνι μάρκετ


    Σε «βιτρίνα» για την κατασκευής πλαστών διαβατηρίων που έφταναν έως και τα 1.500 ευρώ το ένα, είχαν μετατρέψει ένα μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο τρεις Πακιστανοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης.
    Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αλλοδαποί προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα πλαστογραφία εγγράφων και πιστοποιητικών, τα οποία στη συνέχεια κατέθεταν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, με σκοπό την εξαπάτησή τους και την υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, με τελικό σκοπό τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών.
    Ως βιτρίνα για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα mini market στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί συμφωνούσαν με τα μέλη του κυκλώματος την τιμή για την έκδοση άδειας διαμονής, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη και υποβολή φακέλου δικαιολογητικών στην αντίστοιχη Υπηρεσία.
    Οι τιμές για κατάρτιση πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, ανέρχονταν στα 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάρτισης μεμονωμένων δικαιολογητικών, οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως 300 ευρώ, ανάλογα με το είδος του πιστοποιητικού.
    Το κύκλωμα είχε τη δυνατότητα να πλαστογραφεί ή να υφαρπάζει μεγάλη γκάμα δικαιολογητικών, όπως βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ., βεβαιώσεις απογραφής Ε.Φ.Κ.Α., βεβαιώσεις Α.Μ.Κ.Α., πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις Νοσοκομείων, πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής. Παράλληλα είχαν μετατρέψει σε ξενώνα για παράνομους μετανάστες ένα διαμέρισμα στον Ασπρόπυργο, λαμβάνοντας 150 ευρώ το μήνα ανά άτομο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 18 διαβατήρια,2 δελτία ταυτότητας, 9 άδειες διαμονής,5βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής,14 βεβαιώσεις κρατικού νοσοκομείου και 5.345 ευρώ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ