Βρετανία: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο

lawandorder.gr 16-04-2021 19:15
Βρετανία: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο
Παμπ και μαγαζιά άνοιξαν τις πύλες τους
Σε τροχιά κανονικότητας έχει εισέλθει η Βρετανία, με ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων να έχουν ανοίξει χάρη στην επιτυχημένη πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που χάρισε ανάσες ελευθερίες και μείωσε σε εμφανή βαθμό το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι καταναλωτές αναμένεται να πλημμυρίσουν και το σαββατοκύριακο κεντρικούς δρόμους όπου βρίσκονται γνωστά καταστήματα.

Όπως και οι παμπ έτσι και τα μαγαζιά άνοιξαν τις πύλες τους, τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται, ύστερα και από τέσσερις περίπου μήνες καραντίνας, κοσμοσυρροή σε καταστήματα ένδυσης σε Αγγλία και Ουαλία.

Κατά 90% αυξήθηκαν οι επισκέπτες σε κεντρικούς δρόμους και πάρκα, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, λόγω της άρσης των περιορισμών.

Ωστόσο, οι καταναλωτές στα καταστήματα ένδυσης ήταν πάνω από ένα τέταρτο μειωμένοι σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, επικρατούν εικόνες συνωστισμού στις παμπ, με το κλίμα πανηγυρισμού ύστερα από τον πολύμηνο εγκλεισμό να είναι εμφανές.

Το σημαντικό είναι ότι τα κρούσματα στη Γηραιά Αλβιώνα κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, της τάξεως του 30%, την τελευταία εβδομάδα, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει ακόμη περισσότερο, στο 0,7.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo