• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Χιλή: Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης

lawandorder.gr 16-04-2021 18:34
Χιλή: Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης
80% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου θανάτου

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 CoronaVac της εταιρείας Sinovac's ήταν 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής μόλυνσης, στην πρώτη μελέτη, σε πραγματικές συνθήκες, με επίκεντρο το κινεζικό εμβόλιο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της Χιλής.

Την ίδια ώρα, το εμβόλιο ήταν 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών και 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων, επισημαίνει η κυβέρνηση σε μια έκθεση που προετοίμασε το υπουργείο Υγείας της Χιλής. Επιπλέον, είναι 89% αποτελεσματικό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο ασθενής να εισέλθει σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για αριθμούς που πρέπει να ηρεμήσουν τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της μελέτης, που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 2ας Φεβρουαρίου και 1ης Απριλίου.

Η δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών καθιστά τη Χιλή μία από τις ελάχιστες χώρες, μεταξύ αυτών τη Βρετανία και το Ισραήλ, που έχουν χρησιμοποιήσει τις εκστρατείες ανοσοποίησης προκειμένου να συγκεντρώσουν γνώση σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών και όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες μεταβλητές στις κοινωνίες.

Η μελέτη, υπό πραγματικές συνθήκες, του Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, ερεύνησε τα αποτελέσματα μεταξύ 1,2 εκατομμυρίου ανθρώπων, ένα μείγμα στο οποίο κάποιοι έκαναν το εμβόλιο και κάποιοι δεν το έκαναν.

Η μελέτη στη Χιλή εξέτασε την αποτελεσματικότητα του CoronaVac μεταξύ 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, εξετάζοντας και σε αυτήν την περίπτωση ανθρώπους που εμβολιάστηκαν και ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo