• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προκλήθηκε, απάντησε, νίκησε, έφυγε!

Χρήστος Μυτιλινιός 16-04-2021 13:23 Τελευταία ενημέρωση: 16-04-2021 15:20
Προκλήθηκε, απάντησε, νίκησε, έφυγε!
Δεν ήταν σύγκρουση, ήταν πρόκληση και απάντηση

Αν κάτι δεν έχουμε δει ως ελληνική πλευρά στη Μεταπολίτευση, είναι έναν Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα, να «ταπώνει» τον ομόλογό του Τούρκο στην έδρα του.

Χωρίς καμία αμφιβολία, οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος εχθές, με έστω ελάχιστη αγάπη προς την πατρίδα του, ευχαριστήθηκε όσο τίποτα το θάρρος, την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια του Νίκου Δένδια, απέναντι σε έναν άλλη μια φορά προκλητικό Τσαβούσογλου, ο οποίος προφανώς περίμενε ότι θα κάνει ξανά ατιμώρητος τα τσαλίμια του μπροστά στις κάμερες, όπως και έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι.

Πού να φανταστούν ότι οι περίοδος που σκύβαμε το κεφάλι και ήμασταν συγκαταβατικοί, έχει παρέλθει...

Οι Τούρκοι λοιπόν έστησαν τη στρατηγική τους. Αφού πίεσε το ΝΑΤΟ για τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου μετά την έναρξη των διερευνητικών και αφότου αυτή η συνάντηση κανονίστηκε, ζήτησαν από το Νίκο Δένδια να συναντήσει τον Ερντογάν μπροστά στην κάμερα, για να του κάνουν ότι έκαναν και στην Ούρσουλα. Να μην έχει καρέκλα δίπλα στον Ερντογάν. Προφανώς σε όσους γνωρίζουμε τα πρωτόκολλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν δικαιούτο καρέκλα δίπλα στον Πρόεδρο της Τουρκίας, καθώς δεν είναι ομόλογοι, αλλά νόμιζε ο Τούρκος ότι κι αυτό θα είναι άλλη μία κίνηση εντυπωσιασμού στο εσωτερικό της χώρας του.

Δεν τσίμπησε κανείς, εκτός από τους πολεμοχαρείς, που τσιμπάνε με όλα.

Για να έλθει στη συνέχεια μία από τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιτυχίες της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση.

Βλέπω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εφημερίδες της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να μιλούν για επιτυχία Τσαβούσογλου (άκουσον άκουσον), καθώς εξ όσων λένε ακούστηκαν οι φράσεις «τουρκική μειονότητα» και «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» διεθνώς.

Μάλιστα.

Κατ' αρχάς να υπενθυμίσουμε στους ακροδεξιούς μας ότι η Τουρκία έχει μιλήσει πολλές φορές διεθνώς για τις απαιτήσεις της, ενώ τις εξέφρασε κανονικότατα στον ελληνικό προεδρικό Μέγαρο επί Προεδρείας Προκόπη Παυλόπουλου. Εν συνεχεία, να τονίσουμε ότι η Τουρκία πάντα και σε κάθε συνέντευξη Τύπου πουλά «τζάμπα μαγκιά» και υποδύεται την αδικημένη. Συνεπώς, το επιχείρημα είναι εντελώς άτοπο. Και εν πάσει περιπτώσει, ένας Έλληνας ΥΠΕΞ στάθηκε επιτέλους στο ύψος του στα Ελληνοτουρκικά και μάλιστα μέσα στην Άγκυρα. Αφού την αγαπάτε αυτήν την πατρίδα τόσο πολύ, γιατί δεν τον επαινείτε;

Ρητορική είναι η ερώτηση προφανώς, καθώς εκτός της φιλοπατρίας, υπάρχει και η πατριδοκαπηλία.

Και πάμε τώρα στους «ισαποστάκηδες», που έχουν στους κόλπους τους, λίγο από αριστερά, λίγο από κεντροαριστεράς, λίγο από φιλελέφτ κλπ κλπ κλπ.

Σε απόλυτη σύμπνοια με τα διεθνή ΜΜΕ τα οποία δεν θα πασχίσουν και ιδιαίτερα να γράψουν υπέρ μας, τα «ισαποστάκικα» Ελληνόφωνα ΜΜΕ, τόνισαν και επεσήμαναν και υπογράμμισαν και υπερθεμάτισαν τη λέξη «Σύγκρουση», σε διάφορες παραλλαγές.

Συγγνώμη παιδιά, αλλά εδώ δεν πρόκειται για σύγκρουση.

Πρόκειται για προάσπιση και υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ούτε πινγκ πονγκ δηλώσεων ήταν, ούτε σύγκρουση, ούτε κόντρα, ούτε «ξύλο».

Ήταν απάντηση, στην πρόκληση!

Και είναι αυτό ακριβώς που ζητά όλη η υγειώς σκεπτομένη ελληνική κοινωνία όλα τα χρόνια. Δεν ζητήσαμε πόλεμο, δεν ζητήσαμε να βυθίσουν το Oruc Reis ή τώρα το Barbaros. Ζητούσαμε πάντα να μην είμαστε άλλο στη θέση του εισπράκτορα των αεροπορικών χειρονακτικών ταπεινώσεων.

Να το πω πιο απλά; Να σταματήσουμε να «τρώμε τις φάπες» αλλά να «ρίξουμε και καμία».

Όχι γιατί θέλουμε πόλεμο, αλλά γιατί θέλουμε επιτέλους αυτή η χώρα να στέκεται στα πόδια της υπερήφανη.

Δεν ήταν σύγκρουση λοιπόν. Ο Δένδιας δεν πήγε ούτε να συγκρουστεί, ούτε να κάνει πόλεμο. Πήγε και έκανε το αυτονόητο.

Προκλήθηκε, απάντησε, νίκησε, έφυγε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo