20.9 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Γιατί παρόντος Πολάκη οι υπόλοιποι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν; Το απίστευτο περιστατικό στη Βουλή


    Μία απίστευτη σκηνή μεταφέρει ο «Βηματοδότης», η οποία συνέβη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όταν γινόταν η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων με προεδρεύοντα τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο. Σε αυτή ακριβώς τη συνεδρίαση έγινε απόπειρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ «παραβίασης» των υγειονομικών κανόνων.
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε έναν βουλευτή παραπάνω. Ποιος ήταν ο “παραπάνω”; Ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εισέβαλε στην αίθουσα της Γερουσίας με διάθεση να προκαλέσει διακοπές στην ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Και συνέβη το εξής παράδοξο για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας ότι παρόντος του Πολάκη οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν. Ο προεδρεύων ζητούσε επιμόνως από τον κ. Πολάκη, να μην διακόπτει και να αποχωρήσει από την αίθουσα: “Δεν έχετε θέση στην αίθουσα, μόνον δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα”, του λέει και τον παρακαλεί να αποχωρήσει.
    Ο κ. Πολάκης όμως δεν αποχωρούσε και όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ο κ. Χαρακόπουλος του επαναλαμβάνει πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα, ότι δεν έχει θέση μέσα στην αίθουσα, διότι βρίσκονται τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα αντί δύο και ότι παραβιάζονται οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τίποτα όμως ο Πολάκης. Και πάλι ο προεδρεύων κ. Χαρακόπουλος τον παρακαλεί να αποχωρήσει λέγοντάς του μάλιστα πως είναι γιατρός και ξέρει τους όρους καλύτερα από τον καθένα. Επιπλέον κάνει παρατήρηση στον κ. Πολάκη ότι κατεβάζει την μάσκα όταν ομιλεί ενώ ως γιατρός που είναι, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δεν γίνεται.
    Ο κ. Πολάκης όμως παραμένει στην αίθουσα και τότε ο προεδρεύων απευθύνεται στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο παρακαλώντας τον να παρακαλέσει τον κ. Πολάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα. Και τότε συνέβη άλλο απρόοπτο. Αντί να αποχωρήσει ο κ. Πολάκης αποχωρεί ο κ. Κατρούγκαλος. Παρά το γεγονός ότι είναι εισηγητής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε τελικά χωρίς εισηγητή με τον κ. Χαρακόπουλο να λέει “μεγάλη η χάρη σας κύριε Πολάκη”».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ