• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές διαμαρτυρίες των δικηγόρων: Στήριξη του κλάδου, ζήτησε ο Δ. Βερβεσός

Κατερίνα Μάνθου 15-04-2021 16:17
Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές διαμαρτυρίες των δικηγόρων: Στήριξη του κλάδου, ζήτησε ο Δ. Βερβεσός
Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) οι συγκεντρώσεις των δικηγόρων στις έδρες των Πρωτοδικείων της χώρας, πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι δικηγόροι της χώρας ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου τους αλλά και να σταματήσει την «αντιφατική και κακή νομοθέτηση».

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) οι συγκεντρώσεις των δικηγόρων στις έδρες των Πρωτοδικείων της χώρας, πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι Δικηγόροι έχουν εξαντλήσει τα όρια των αντοχών τους. Η Δικαιοσύνη δεν έχει οξυγόνο για να αναπνεύσει. Τα δικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών είναι σε «καραντίνα» Η καθημερινότητά μας στα Δικαστήρια, τα Υποθηκοφυλακεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες είναι τραγική. Η οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, μετά από ένα χρόνο κλειστά Δικαστήρια, έχει αγγίξει τα όρια της επιβίωσης. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί επιτέλους δίπλα στον πληγέντα από την πανδημία κλάδο, λαμβάνοντας τώρα όλα τα μέτρα που απαιτούνται, για να «ανασάνουν» οι Δικηγόροι».

Όπως έχει επισημάνει οι δικηγόροι διαμαρτύρονται «για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo