• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κεφαλίδου: Ίσως βοηθήσουν τα self test, αρκεί γίνουν σωστά και να δηλώνονται

lawandorder.gr 15-04-2021 13:05
Κεφαλίδου: Ίσως βοηθήσουν τα self test, αρκεί γίνουν σωστά και να δηλώνονται
Όσα είπε η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ
Τις επιφυλάξεις της για τα self test στα σχολεία εξέφρασε η βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως εξήγησε, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ωστόσο, την προβληματίζουν οι ανακοινώσεις γιατρών που βάζουν προϋποθέσεις που δεν ξέρουμε, όπως είπε, αν τηρούνται. Η κ. Κεφαλίδου, σημείωσε πως ενδεχομένως να μη γίνεται σωστή λήψη υλικού, ή όταν βγαίνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα οι γονείς να μην κάνουν μοριακό ή rapid test για να δουν τι γίνεται.

Επιπλέον, όπως είπε, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να διαφυλάξει και τον τρόπο που θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες μετά το Πάσχα. Η κ. Κεφαλίδου, τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο το κόμμα της έχει ζητήσει να βρεθεί τρόπος να γίνονται για παράδειγμα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, δίνοντας χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ισπανίας. «Είναι σημαντικό για τη ψυχική υγεία των παιδιών. Να μη δημιουργηθούν προβλήματα ανεπάρκειας».

Σχολίασε πως ήταν μια καταστροφική χρονιά που θα αφήσει κενά μαθησιακά. Ενώ, ήταν δύσκολη και για τα παιδιά αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν χωρίς επιμόρφωση να διαχειριστούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η κ. Κεφαλίδου, τόνισε ότι δεν πρέπει το υπουργείο Παιδείας να έχει «απέναντι» τα συνδικαλιστικά όργανα, να μη δημιουργείται συγκρουσιακή λογική, υπογραμμίζοντας ότι η Παιδεία δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής. Κάλεσε το υπουργείο, να πάρει πρωτοβουλίες για όσα χρήσιμα λέει η αντιπολίτευση, όπως είπε.

Επιπλέον, η κ. Κεφαλίδου εξέφρασε την αντίθεση της στις καταλήψεις. Όπως είπε, είναι ένα ακραίο μέσο και όχι ένας τρόπος διεκδίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo