Μητσοτάκης: Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναβαθμίζει τις αεροδιακομιδές

lawandorder.gr 14-04-2021 22:19
Μητσοτάκης: Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναβαθμίζει τις αεροδιακομιδές
Τα αεροσκάφη αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

«Σημαντική πορωτοβουλία» που θα «αναβαθμίσει τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δωρεά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός σημειώνει:

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ευχαριστούμε το ΙΣΝ γι' αυτή την σημαντική πρωτοβουλία».

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην 112 Πτέρυγα Μάχης, προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τα δύο ολοκαίνουργια αεροσκάφη αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, τύπου Beachcraft King Air 350.

Τα αεροσκάφη King Air 350 είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα αεροναυτιλιακά όργανα, ενώ τη διαμόρφωση της καμπίνας για να είναι κατάλληλη για αεροδιακομιδές δύο ασθενών ανέλαβε ειδική εταιρεία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άνετη είσοδος-έξοδος ασθενών/τραυματιών. Τα αεροσκάφη επίσης περιλαμβάνουν υποδομή για μεταφορά θερμοκοιτίδος, καθώς και θάλαμο αρνητικής πιέσεως (κάψουλα) που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ασθενών με μολυσματικές ασθένειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo