Φάουτσι για Johnson & Johnson: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων

lawandorder.gr 14-04-2021 21:44
Φάουτσι για Johnson & Johnson: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων
«Πιστεύουμε ότι παρέχοντας στους Αμερικανούς δεδομένα και γεγονότα, θα ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση και θα αυξήσουμε την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια»
Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επαναβεβαίωσε πως τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Αμερική είναι ασφαλή, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας προέτρεψαν τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως η αναστολή χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων.

Την Τρίτη οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν να ανασταλεί η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αφού έξι γυναίκες κάτω των 50 ετών που εμβολιάσθηκαν μ' αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις.

Ο Φάουτσι δήλωσε στο CNN ότι η αναστολή της διάθεσης του εμβολίου της J&J θα επιτρέψει στις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν αν υπάρχουν άλλα πιθανά περιστατικά θρομβώσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

O Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 ανέφερε πως η γρήγορη αντίδραση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών στις αναφορές περιστατικών θρομβώσεων πρέπει να προσφέρει στους Αμερικανούς περισσότερη εμπιστοσύνη, όχι λιγότερη, ότι όποια εμβόλια θα λάβουν θα είναι ασφαλή.

«Πιστεύουμε ότι παρέχοντας στους Αμερικανούς δεδομένα και γεγονότα, θα ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση και θα αυξήσουμε την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια», σημείωσε σήμερα ο Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος ανέλαβε δράση για να επιταχύνει τα προγράμματα παραγωγής και παράδοσης των εμβολίων της Moderna και της Pfizer σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η διακοπή της παράδοσης φορτίων των εμβολίων της J&J και να διατηρηθεί ο ρυθμός του προγράμματος εμβολιασμών στις ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε πως μέχρι χθες, λιγότερο από το 5% των πάνω από 190 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, ήταν αυτό της Johnson & Johnson.

«Οι άνθρωποι που έχουν ραντεβού εμβολιασμού για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna θα πρέπει να τηρήσουν τα ραντεβού τους και θα συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας σε ολόκληρη τη χώρα για να ορίσουμε νέα ραντεβού για όσους σκόπευαν να κάνουν το εμβόλιο της Johnson και Johnson», ανέφερε η δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι, διευθύντρια των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η χορήγηση εμβολίων στις ΗΠΑ επιταχύνεται, είπε ο Ζάιεντς, με σχεδόν 3,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς καθημερινά κατά μέσο όρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo