13.1 C
Athens
12.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Θέμα ωρών οι 1.000 νέοι Ειδικοί Φρουροί με πανεπιστημιακή τήβεννο και πτυχίο

    Απαγορεύεται οιαδήποτε αναπαραγωγή των αποκλειστικών ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Lawandorder.gr χωρίς την απαιτούμενη αναφορά στην πηγή αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομικό τμήμα της ιστοσελίδας επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών.
    Θέμα ωρών είναι πλέον η δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.000 νέων ειδικών φρουρών οι οποίοι θα προσληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία και αρχικά θα τοποθετηθούν στην νέα υπηρεσία φρούρησης ορισμένων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και συγκεκριμένα μόνο εκείνων που παρουσιάζουν στο εσωτερικό τους φαινόμενα εγκληματικότητας.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lawandorder.gr, αρχικά θα τοποθετηθούν στα Πανεπιστήμια, ώστε να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους χώρους τους η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ενδημική, ενώ όταν η αποστολή τους αυτή ολοκληρωθεί, θα απασχοληθούν σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί τους και οι εν ενεργεία ειδικοί φρουροί συνάδελφοί τους.
    Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε παρανόηση αναφορικά με την αρχική αποστολή τους που θα είναι η προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και το μέλλον τους στην Ελληνική Αστυνομία που θα είναι ίδιο με τους εν ενεργεία ειδικούς φρουρούς.
    Αναφορικά με τα τυπικά προσόντα, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ως προαπαιτούμενο είναι η κατοχή απολυτηρίου Λυκείου. Μοριοδοτούνται όμως καθοριστικά και με 10 επιπλέον μονάδες οι κάτοχοι τίτλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΤΕΙ). Αυτό θεωρείται πως θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό αιτήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων, αλλά κυρίως αναμένεται οι επιτυχόντες στην τεράστια πλειοψηφία τους να είναι και απόφοιτοι πανεπιστημίου. Επίσης συνδέεται στενά με την αποστολή τους και το χώρο που θα ασκήσουν τα καθήκοντά αφού έχοντας ζήσει σε μια ακαδημαϊκή κοινότητα ως φοιτητές θα μπορούν ποιο εύκολα να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και να λειτουργήσουν σε συνεργασία με φοιτητές και διδακτικό προσωπικό. Από την άλλη αποτελεί και ένα «δώρο» σε χιλιάδες πτυχιούχους άνεργους που έχουν την επιθυμία να υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία. Σαφώς και σε κάθε περίπτωση το επίπεδο των στελεχών του σώματος θα είναι αναβαθμισμένο ποιοτικά και μορφωτικά!
    Προαπαιτούμενο, είναι η ηλικία των υποψηφίων να είναι έως 28 έτη, η άρτια σωματική διάπλαση, η ψυχική και νοητική ισορροπία, ενώ δεν πρέπει να έχουν τατουάζ σε εμφανή σημεία.
    Αναφορικά με το σωματικό ύψος, αυτό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,70μ. για άντρες και γυναίκες.
    Στα μοριοδοτούμενα προσόντα είναι η ολοκληρωμένη προϋπηρεσία ως ΕΠ.ΟΠ ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (1 μονάδα) ενώ 2 επιπλέον μονάδες έχουν οι υποψήφιοι οι οποίοι εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά, ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις.
    Αυξημένη μοριοδότηση θα λάβουν και όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες (3 μονάδες για άριστη γνώση, 2 πολύ καλή και 1 για καλή γνώση) ενώ επιπλέον μία μονάδα λαμβάνουν οι υποψήφιοι οι οποίοι γνωρίζουν και δεύτερη ξένη γλώσσα.
    Τέλος, η κατοχή τίτλου σπουδών από Δημόσιο Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» προσθέτει δύο ακόμα μονάδες στον υποψήφιο, η κατοχή άδειας οδήγησης δικύκλου ή αυτοκινήτου, επιπλέον μία μονάδα και το πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών δύο μονάδες.
    Φυσικά στην προκήρυξη δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει πρόβλεψη για τα τέκνα θανόντων εν υπηρεσία ή βαριά τραυματισθέντων αστυνομικών (10 μονάδες) όπως και για όσους είναι γονείς σε πολλών τέκνων (3 μονάδες για 3 τέκνα και 4 για περισσότερα) ή είναι οι ίδιοι τέκνα πολυτέκνων (2 μονάδες για τρίτεκνη οικογένεια, 3 μονάδες για πολύτεκνη).
    Η νέα προκήρυξη διατηρεί την επιδότηση των υπηρετούντων στις ειδικές δυνάμεις του Στρατούστους Εφέδρους Αξιωματικούς του Στρατού και στην Προεδρική Φρουρά, (2 μονάδες) αλλά δίνει παράλληλα έμφαση στο μορφωτικό επίπεδο και την ακαδημαϊκή εμπειρία και σχέση των υποψηφίων με τα πανεπιστημιακά χαρακτηριστικά (10 μονάδες).
    Το περιεχόμενο της προκήρυξης αποκαλύπτει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα με την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια, χρησιμοποιώντας ήπια αλλά αποφασιστικά μέσα για την επιτυχία της, θυμίζουμε ότι οι υπηρετούντες στη νέα υπηρεσία δεν θα φέρουν ατομικό οπλισμό.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ