20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Διαμαρτυρία δικηγόρων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης για τη στέρηση του δικαιώματος κατάθεσης δικογράφου με φυσική παρουσία


    Για ανασφάλεια δικαίου με αφορμή «τη στέρηση του δικαιώματος κατάθεσης δικογράφου με φυσική παρουσία», κάνει λόγο σε επιστολή της προς την φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Συγκεκριμένα, η επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής με ημερομηνία 13 Απριλίου, έχει ως αποδέκτες τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωvσταντίνο Τσιάρα, την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, την προϊσταμένη του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σοφία Φουρλάρη και την πρόεδρο του συμβουλίου διοίκησης του Ειρηνοδικείου Αικατερίνη Ζοβάνου.
    Οι δικηγόροι στην επιστολή τους αναφέρουν πως η στέρηση του δικαιώματος τους για κατάθεση δικογράφου με φυσική παρουσία, έχει ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια δικαίου και την απώλεια δικαιωμάτων των πολιτών.
    Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα «τη στιγµή που η Πολιτεία – αντίθετα προς τα υπεσχηµένα – δεν έχει διαθέσει σε όλους τους δικηγόρους ψηφιακές υπογραφές, µε αποτέλεσµα µεγάλος αριθµός συναδέλφων να αδυνατεί ανυπαιτίως να προβεί σε ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων».
    Ακόμη οι δικηγόροι κάνουν λόγο για ανυπέρβλητα προβλήµατα, ιδίως στις περιπτώσεις που υφίσταται κίνδυνος απώλειας προθεσµιών, παραγραφών κλπ. και επισημαίνουν πως η κατάθεση δικογράφου με φυσική παρουσία αποτελεί αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα.
    Δείτε ολόκληρη την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής εδώ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ