• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κέρδη για το αργό μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις του OPEC

lawandorder.gr 13-04-2021 22:58
Κέρδη για το αργό μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις του OPEC
Το αμερικανικό αργό να ξεπερνά πάλι το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά πάλι το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι μετά την τελευταία έκθεση του OPEC στην οποία γίνεται λόγος για άλμα της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια του πακέτου τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. και των εμβολιασμών.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 48 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 60,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι υψηλότερο κλείσιμο από την 1η Απριλίου.

Το Brent Ιουνίου πρόσθεσε 39 cents ή 0,6% στα 63,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Στη μηνιαία του αναφορά για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο OPEC αναφέρει ότι περιμένει ενίσχυση της ζήτησης το δεύτερο μισό του έτους καθώς οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν από την κρίση του κορονοϊού.

"Το έτος ξεκίνησε με νέα κύματα μολύνσεων COVID-19 κάτι που οδήγησε στην επιβολή μέτρων περιορισμού σε πολλές χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της ζήτησης αναμένεται να λάβει χώρα το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021", αναφέρει ο Οργανισμός στην έκθεση του.

Ο OPEC αύξησε την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση το 2021 κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εκτίμηση του. Ο Οργανισμός περιμένει πλέον η ζήτηση να σκαρφαλώσει κατά περίπου 6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας τα 96,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος.

Ο OPEC αναθεώρησε ανοδικά και την εκτίμηση του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 5,4% από 5,1%.

Πηγή: capital

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo