• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon

lawandorder.gr 13-04-2021 18:26
Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon
Πως «προδόθηκαν» τα σχέδιά του

Να ανατινάξει κτίριο της Amazon για να σκοτώσει το 70% του ίντερνετ και να πλήξει την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ, ήθελε ένας επίδοξος βομβιστής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» .

Χάρη στην παρατηρητικότητα και την ανησυχία που του προκάλεσαν οι αναρτήσεις του, το FBI προχώρησε σε. 

Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία εκρηκτική συσκευή, την οποία έλαβε από μυστικό πράκτορα του FBA και με αυτή σκόπευε να ανατινάξει το κτίριο. Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί όταν ένας χρήστης του διαδικτύου είδε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του στο ίντερνετ και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινή ως και 20 ετών.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI για τον Πέντλεϊ, ο κύριος στόχος του ήταν να ανατινάξει το δίκτυο διακομιστών της Amazon. Πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια τα οποία διαχειρίζονται το 70% του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν η CIA και το FBI.

Ο 28χρονος Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει μάλιστα από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και όπως είχε διαμηνύσει στους φίλους του, είχε μαζί του και ένα τουφέκι το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού, όπως άλλοι ταραξίες, οπαδοί του Τραμπ.

Δύο μέρες αργότερα, ένας πολίτης ανέφερε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» και ύστερα από αυτό ξεκίνησε η έρευνα.

Πηγή: pronews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo