• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φουντώνει ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη: Μη φέρεις αυτό το έκτρωμα στη Βουλή

lawandorder.gr 13-04-2021 12:49 Τελευταία ενημέρωση: 13-04-2021 12:49
Φουντώνει ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη: Μη φέρεις αυτό το έκτρωμα στη Βουλή
Επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνει ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση εν όψει του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει "μητέρα των μαχών".

Με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εργασίας (ΣΚΑΪ) η Κουμουνδούρου φροντίζει να υπενθυμίζει τη θέση μάχης που έχει λάβει, ζητώντας από τον κ. Χατζηδάκη να... μην διανοηθεί να φέρει αυτό το "έκτρωμα" στη Βουλή.

Σε μια εξόχως επιθετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα "εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας" και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο "λάστιχο" και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μην διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το Υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo