ΠΟΕΣ προς ΥΦΕΘΑ: Ποια τα προβλήματα που δεν γνωρίζουμε;

lawandorder.gr 13-04-2021 11:54
ΠΟΕΣ προς ΥΦΕΘΑ: Ποια τα προβλήματα που δεν γνωρίζουμε;
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μας γνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα που τον οδήγησαν στην αναστολή της εκτέλεσης συνταγών ΜΟΝΟ με την Αεροπορία

Ποια ήταν τα προβλήματα τα οποία επικαλείται ο ΦΣΘ και ποιες ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις πρέπει να προλάβουμε, αναρωτιέται η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και ζητά από το ΥΦΕΘΑ ενημέρωση.

Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αναφέρει ότι όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφορικά με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων που υπήρξε, έχουν επιλυθεί.

Ωστόσο, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)., με έγγραφό της, ζητά από τον ΥΦΕΘΑ να γνωστοποιήσει ποια ήταν τα προβλήματα και ποιες είναι οι ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις που πρέπει να προλάβουν, όπως ο ίδιος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επικαλείται.


ΘΕΜΑ : Σύμβαση ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ με Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με τη (δ) σχετική απάντησή σας, επί της (γ) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μεταξύ των άλλων γνωρίσατε ότι, όλα τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες, που υπήρξαν μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν επιλυθεί και, από την 5η Νοεμβρίου 2020, οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΓΕΑ εκτελούνται κανονικά επί πιστώσει, μέχρι σήμερα δε, υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον ΦΣΘ στην τήρηση της σύμβασης και στην αποστολή λογαριασμών με εκατοντάδες εκτελεσμένες και περαιωμένες συνταγές.

Ωστόσο, με το (β) σχετικό έγγραφό του, το οποίο σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μας γνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα που τον οδήγησαν στην αναστολή της εκτέλεσης συνταγών ΜΟΝΟ με την Αεροπορία, ενώ συνέχιζε κανονικά την εκτέλεση συνταγών στα υπόλοιπα Σώματα του ΥΠΕΘΑ, μας προέτρεψε δε να κατευθύνουμε προς τα εκεί τις ενέργειές μας για να πληροφορηθούμε την εξέλιξη της επίλυσης των προβλημάτων που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης συνταγών, με συνέπεια την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας καθώς και για να προλάβουμε νέες, ενδεχόμενες, δυσάρεστες εξελίξεις.

Κε Υπουργέ. Ποια ήταν τα προβλήματα τα οποία επικαλείται ο ΦΣΘ και ποιες ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις πρέπει να προλάβουμε; Σε τι αναφέρεται;

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλή των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία


Ο Πρόεδρος


Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας


Κατσανεβάκης Ιωάννης

Επισμηναγός (ΥΑΔ)

6983503514

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Προβλήματα με ΦΣΘ

Επιστολή ΦΣΘ σε ΠΟΕΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo