Άνοιγμα Λυκείων: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο - Τι ισχύει με τις απουσίες και την τηλεκπαίδευση

lawandorder.gr 13-04-2021 10:47 Τελευταία ενημέρωση: 13-04-2021 10:47
Άνοιγμα Λυκείων: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο - Τι ισχύει με τις απουσίες και την τηλεκπαίδευση
Ικανοποιητική η προσέλευση των μαθητών Λυκείου - Το 90% πήγαν με αρνητικά self test στο σχολείο - Πότε είναι προαιρετική η τηλακπαίδευση - Πότε προσμετρώνται οι απουσίες

Εννέα στους δέκα μαθητές των Λυκείων πήγαν κανονικά χθες στα σχολεία τους, κατά την πρώτη μέρα έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων με "όπλο" τα self test.

Η προσέλευση των μαθητών κρίνεται από το υπουργείο Παιδείας ικανοποιητική. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως "γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν χθες στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία".

Για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διαβεβαιώνοντας ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις.

Για τα κενά

Όπως εξήγησε ο κ. Κόπτσης, τα κενά από εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Πάντως, σημείωσε ότι το γεγονός ότι ορισμένα στοιχεία δείχνουν μικρότερη πορσέλευση μαθητών οφείλεται σε "στατιστικό λάθος στα στοιχεία, αφού πολλά παιδιά εκτύπωσαν ή δεν πήγαν βεβαίωση".

Βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους "βρίσκει το σύστημα" εξήγησε ότι, "δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, "έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ".

Μακρή: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τους μαθητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό

"Η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες" δήλωσε η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα 613 κρούσματα θα μπορούσαν να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας.

"Μπορούν τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά να παρακολουθήσουν με τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν" ανέφερε.

Πότε θα μπαίνουν απουσίες

Παράλληλα η κυρία Μακρή τόνισε πως "τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες", ενώ αναφερόμενη στο πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών.

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο. Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo