Τζανάκης: Μέχρι και 12.000 κρούσματα η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών

lawandorder.gr 13-04-2021 10:32 Τελευταία ενημέρωση: 13-04-2021 10:35
Τζανάκης: Μέχρι και 12.000 κρούσματα η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών
«Διαβατήριο» για το άνοιγμα δραστηριοτήτων το self test

Από 8.000 μέχρι και 12.000 κρούσματα θα μπορούσε να είναι η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών κρουσμάτων στα σχολεία, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης.

«Η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών κρουσμάτων στην κοινωνία θα μπορούσε να είναι 8.000 με 12.000 κρούσματα», εξήγησε ο κ. Τζανάκης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαγνώστηκαν χάρη στα self tests που έκαναν πριν από την έναρξη των σχολείων.

Όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, στον «ANT1», «βεβαίως είναι θετικό το μέτρο των self test»,ωστόσο, τόνισε ότι, «είναι βοηθητική στρατηγική στα υπόλοιπα μέτρα». Χαρακτήρισε δε «πολύτιμο» το μέτρο, κυρίως αν στοχεύει σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες. «Μπορεί να είναι το διαβατήριό μας να ξεκινήσουμε δραστηριότητες», εκτίμησε, τονίζοντας ότι, «πρέπει όμως να προσέχουμε».

Αναφορικά με την άρνηση πολιτών που μπορούν αλλά δεν εμβολιάζονται, έκανε λόγο για «σύγχυση και παραπληροφόρηση προς τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι, «είναι σίγουρο ότι όσοι εμβολιάζονται θα είναι καλύτερα στη ζωή τους».

Κληθείς να σχολιάσει τον θάνατο γυναίκας πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, είπε ότι, «μετά τον εμβολιασμό θα μας συμβούν τροχαία, θα κερδίσουμε το λαχείο, δεν θα φταίει για όλα το εμβόλιο» και ξεκαθάρισε ότι, «τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε».
«Αν αποφασίσω να μην εμβολιαστώ, θα κινδυνεύσω εγώ, κι αν όχι εγώ ο παππούς μου», είπε, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές παλινωδίες» την άρνηση του εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo