• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα επένδυση 5,7 εκατ. ευρώ από την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

lawandorder.gr 13-04-2021 08:40
Νέα επένδυση 5,7 εκατ. ευρώ από την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου
Για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου

Την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου, ανακοίνωσε η Κλωστοϋφαντουργία  Ναυπάκτου.

Μέσω της επένδυσης αυτής η εταιρεία θα διευρύνει την προϊοντική της γκάμα με την παραγωγή νημάτων compact και θα εκσυγχρονίσει τον υφιστάμενο μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του κλωστηρίου. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα επένδυση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης κατά 35% και θα βελτιώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ανταποκρινόμενη στη διεθνώς αυξανόμενη απαίτηση για παραγωγή προϊόντων με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης. 

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. 

Η επένδυση θα επιχορηγηθεί κατά 40% από επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 60% θα καλυφθεί εν μέρει από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και εν μέρει από τραπεζικό δανεισμό. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo