Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία - Αιφνιδίως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Ευρώπη

Θανάσης Αργυράκης 12-04-2021 19:57
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία - Αιφνιδίως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην Ευρώπη
Και αμερικανικές υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα

Πληθαίνουν οι πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς τη Μαύρη Θάλασσα, που περνούν πάνω από ελληνικό εναέριο χώρο.

Οπως καταγράφουν ιστοσελίδες ειδικευμένες στα αεροπορικά θέματα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται πολλές υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα από αεροσκάφη και drones με κατεύθυνση την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα.

 

Τα περισσότερα από τα ιπτάμενα μέσα προέρχονται από ΝΑΤΟϊκές βάσεις που βρίσκονται στην Ιταλία.

 

Ηδη, εδώ και εβδομάδες πυκνώνουν τα σύννεφα της έντασης πάνω από την Ουκρανία, με συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας, όσο και της Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει αποσχιστεί από το Κίεβο. Αντίστοιχη κινητικότητα παρατηρείται και στην Κριμαία που το 2014 προσαρτήστηκε στη Ρωσία.

Η έντονη στρατιωτική κινητικότητα αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών, όπου ως όλα δείχνουν εμπλέκεται με έμμεσο τρόπο και η Ελλάδα, καθώς και ρωσικών δυνάμεων κάνει πολλούς εκ των αναλυτών να φοβούνται «θερμά» επεισόδια ανάλογα με το 2014.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, όπως ανακοίνωσε το State Department, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις 13-15 Απριλίου. Εκεί, μαζί με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόϋντ Οστιν (Lloyd Austin) για να συζητήσει τους ΝΑΤΟϊκούς εταίρους για τις κοινές προτεραιότητες.

Με αυτή την ευκαιρία, συνεχίζει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ατλαντική συμμαχία ως κρίσιμη εταιρική σχέση για την επίτευξη των αμοιβαίων στόχων της. Θα πραγματοποιήσει, επίσης, διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Στο μεταξύ, ήδη επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, και επικέντρωσαν την προσοχή τους στην «έμεση ανάγκη να σταματήσει η Ρωσία την επιθετική τακτική της και τη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεών της κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και την κατεχόμενη Κριμαία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo