Αναβάλλεται για τον ερχόμενο Μάιο ο διαγωνισμός υποψηφίων δικηγόρων λόγω covid

Κατερίνα Μάνθου 12-04-2021 08:05
Αναβάλλεται για τον ερχόμενο Μάιο ο διαγωνισμός υποψηφίων δικηγόρων λόγω covid
Οι εξετάσεις, που ήταν προγραμματισμένες για τις 16,17 και 18 Απριλίου, αναβλήθηκαν για τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου

Στην αναβολή του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων της Α΄ εξεταστικής περιόδου του 2021, προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έπειτα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εξετάσεις, που ήταν προγραμματισμένες για τις 16,17 και 18 Απριλίου, αναβλήθηκαν για τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αφού παραθέτει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη διενέργεια του διαγωνισμού, αναφέρει την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, «που έκρινε ότι υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες δεν είναι δυνατή η διενέργεια του διαγωνισμού στο χρόνο που προκηρύχθηκε (16,17,18 Απριλίου)».

Κατόπιν της παραπάνω απόφασης η Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την αναβολή του  διαγωνισμού για τις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021 είτε με φυσική παρουσία των υποψηφίων είτε με τηλεξέταση, υπό την προϋπόθεση της ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης.

Αποφασίστηκε επίσης ότι δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις θα έχουν  και όσοι ασκούμενοι συμπληρώνουν τον νόμιμο χρόνο άσκησης μέχρι 30 Μαΐου 2021, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού (ΦΕΚ Γ 323).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo