Η… μάχη των self tests πριν χτυπήσει και πάλι το κουδούνι στα Λύκεια της Κρήτης

lawandorder.gr 11-04-2021 13:31
Η… μάχη των self tests πριν χτυπήσει και πάλι το κουδούνι στα Λύκεια της Κρήτης
Aγώνα δρόμου δίνουν τα τελευταία 24ωρα οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και οι γονείς των μαθητών Λυκείων για να μπορέσουν αύριο, Δευτέρα, να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία

Πρώτη στάση τα φαρμακεία και μετά τα σχολεία! Από την περασμένη βδομάδα, εκπαιδευτικοί της Κρήτης αλλά και γονείς μαθητών Λυκείου σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα self tests, τα απαραίτητα και ίσως τα μοναδικά «όπλα» για να επιστρέψουν στα θρανία.

Τα όποια προβλήματα προκύπτουν, επιχειρείται να λυθούν, όπως το γεγονός ότι ορισμένοι καθηγητές με οργανική θέση σε Γυμνάσιο δεν συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες των φαρμακείων, αν και συμπληρώνουν ωράριο σε Λύκειο.

Ακόμα, σημαντικό ζήτημα προέκυψε με τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ. Σε αυτή την περίπτωση, τα σχολεία περιμένουν πακέτο με self tests που θα μοιράσουν τα ίδια στους μαθητές, μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα, να γίνει αύριο μάθημα και στη συνέχεια να απευθύνονται και εκείνοι στα φαρμακεία.

Σημειώνεται πως, αν και το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει άλλη διαδικασία, αύριο θα λειτουργήσουν μονάχα οι λυκειακές τάξεις των Μουσικού και Καλλιτεχνικού σχολείων Ηρακλείου. Το πρόγραμμα αναδιαμορφώνεται ούτως ώστε να καταφέρουν οι καθηγητές που διδάσκουν και στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο να κάνουν μάθημα και μέσω τηλεκπαίδευσης αλλά και δια ζώσης, αντίστοιχα.


Πώς προχωράνε οι εμβολιασμοί

Όπως είπε στο Cretalive ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ είχαν εμβολιαστεί 278 εκπαιδευτικοί στην Κρήτη με τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων.

Τονίζει πως για το αυριανό άνοιγμα των Λυκείων, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, υπήρξε συντονισμός της ΠΔΕ Κρήτης, των διευθυντών εκπαίδευσης και των σχολείων ούτως ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές και οι καθηγητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ με ασφάλεια στις θέσεις τους.

Επί ποδός για το άνοιγμα

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, αναφέρει πως, αν και όλα έγιναν πολύ γρήγορα, όλα θα κυλήσουν ομαλά αύριο και τα όποια προβλήματα προκύψουν θα λυθούν αμέσως.

Έχουν σταλεί οδηγίες και βίντεο στους γονείς για το ποια διαδικασία ακολουθείται. Για τα Εσπερινά σχολεία, υπήρξε ακόμα και η συνδρομή του στρατού για να μοιραστούν τα self tests.

Όσο αφορά στο πρόβλημα με τους καθηγητές που έχουν οργανική σε Γυμνάσιο, ο κ. Κατσαγκόλης είπε πως λύθηκε.

«Ελπίζουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα, έχει περάσει ένας χρόνος και είναι κουραστικό για όλους», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου, κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, αναφέρει πως οι περισσότεροι γονείς έχουν προμηθευτεί τα self tests και προσπαθούν να είναι συνεπείς απέναντι στα παιδιά τους και την υγεία τους, ωστόσο, «το σύστημα μπάζει νερά». Τα σπίτια των μαθητών έχουν γίνει κέντρα πληροφορικής, οι γονείς έχουν γίνει ψυχολόγοι και τώρα νοσηλευτές ενώ το κράτος απουσιάζει.

 

Πηγή: cretalive

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo