17.6 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Από την εκτέλεση Στεφανάκου στον Καραϊβαζ – Τρία χρόνια εκτελέσεων και αίματος της Greek Mafia


    Μέρος του μεγάλου ξεκαθαρίσματος μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας, αποτελεί σύμφωνα με στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, καθώς ο τρόπος δράσης τους, παραπέμπει ευθέως σε επαγγελματίες δολοφόνους, που ενήργησαν σε 20-30 δευτερόλεπτα, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή στον δημοσιογράφο, για να «σφραγίσουν το συμβόλαιο θανάτου».
    Οι αρχές εξετάζουν τουλάχιστον 3 βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί οι δράστες να κινούνται στην περιοχή πάνω στο σκούτερ που χρησιμοποίησαν, ενώ εκτιμούν πως υπήρχε και δεύτερο όχημα διαφυγής ή ομάδα υποστήριξης που επέβαινε σε αυτοκίνητο και τους παρέλαβε από προκαθορισμένο σημείο. Μάλιστα εξετάζεται η ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών να ακολουθούσε τον δημοσιογράφο από την στιγμή που ξεκίνησε το δρομολόγιο του έως το σπίτι του, δίνοντας τους ακριβή εικόνα του δρομολογίου του.
    Αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μάλιστα, να είχε τοποθετηθεί στο τζιπ του δημοσιογράφου σύστημα γεωεντοπισμού ώστε οι δράστες να έχουν ακριβή εικόνα των κινήσεων του. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες που θα πραγματοποιηθούν στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών όπου το όχημα θα γίνει «φύλλο και φτερό».
    Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η συλλογή καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες και συγγενικά πρόσωπα του δημοσιογράφου, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε τυχόν ευρήματα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και τυχόν απειλές που δεχόταν στο e-mail του.
    Η εκτέλεση Καραϊβαζ, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της ασφάλειας «δείχνει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με την εντολή γiα το συμβόλαιο θανάτου του, να υπογράφεται από μέλη της Greek Mafia. Η δολοφονία του Καραϊβαζ, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του αίματος που άνοιξε πριν από 3 χρόνια.
    Ο κύκλος του αίματος και τα θύματα εκτελέσεων
    Η δολοφονία με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ, με μια χαριστική στο κεφάλι στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια, του 56χρονου Δημήτρη Καπέ, στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 ήταν η τελευταία μέχρι την στιγμή της δολοφονίας Καραϊβαζ μεταξύ ανθρώπων της νύχτας από το 2018 έως το 2021.
    Σε αυτό το διάστημα, έχουν καταγραφεί εκτελέσεις των πιο «σκληρών» της νύχτας, με τους περισσότερους να καταλήγουν, μετά από επιθέσεις μέρα μεσημέρι, δείγμα της αποφασιστικότητας και της αλλαγής του τρόπου δράσης των αντίπαλων συμμοριών.
    Το κουβάρι του «μεγάλου ξεκαθαρίσματος» ξεκινάει να ξετυλίγεται με τρόπο εμφατικό, με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, τον Ιανουάριο του 2018. Οι εκτελεστές του τον «γαζώνουν» με 22 σφαίρες ενώ κινούνταν προς το αυτοκίνητό του. Ο Στεφανάκος, είχε χαρακτηριστεί από την ΕΛ.ΑΣ, ως ο «νονός των νονών».
    Από εκείνη την ημέρα, όλα άλλαξαν στο χώρο της νύχτας και τον λόγο πλέον, είχαν τα όπλα.
    Την 1η Μαΐου του 2018, ο πρώην ΕΚΑΜΙΤΗΣ, Σπύρος Παπαχρήστου, εκτελέστηκε ι με 5 σφαίρες των 7,25 mm, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.
    Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, πέφτει νεκρός ο Γιώργος Λίτσας ή αλλιώς «Μπούμπης» στους Αγίους Αναργύρους. Οι δράστες τον δολοφονούν με 8 σφαίρες από καλάσνικοφ στην οδό Τριπόλεως, μόλις είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Φερόταν να ανήκει σε αντίπαλη ομάδα από αυτή του Βασίλη Στεφανάκου.
    Στις 27 Ιουνίου του 2018, ο Μανώλης Καραγιάννης, ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας» όπως ήταν γνωστός, το «αντίπαλο δέος» του Στεφανάκου, δολοφονήθηκε στην συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων.
    Τον Σεπτέμβριο του 2018, άγνωστοι εκτελούν με 15 σφαίρες μέσα στο πάρκινγκ της στην Κηφισιά, την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου ή αλλιώς Κατερίνα bellamafia.
    Oι εκτελεστές της, είχαν στήσει καρτέρι και όταν εκείνη μπήκε με το αυτοκίνητο της στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Δαγκλή, την ακολούθησαν και την δολοφόνησαν.
    Λίγες μέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, ένα ακόμη άτομο δέχεται δολοφονική επίθεση στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες «γαζώνουν» το όχημα του 37χρονου, αλλά το όπλο τους παθαίνει εμπλοκή. Κατάφερε να σωθεί, χάρη και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.
    Τον Μάιο του 2019 ενα ακόμη επεισόδιο στον ανελέητο «πόλεμο» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με την άγρια εκτέλεση του 54χρονου Παναγή Σιτοκωσταντίνου, διαδραματίστηκε στα Ταμπούρια. Ο «Κάβουρας» ή αλλιώς «Δάσκαλος» έπεσε νεκρός με 15 σφαίρες απο καλάσνικοφ.
    Τον Οκτώβριο του 2019, εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, ο Δημήτρης Μάλαμας, ενώ είχε σταματήσει σε φανάρι επί της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές του, που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ και τον τραυματίζουν βαριά. Λίγη ώρα αργότερα καταλήγει στο «Αττικόν».
    Κατά την διάρκεια του ανηλεούς πολέμου, νεκρός είχε πέσει το 2017 η εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιού του, έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά, αλλά και ο Γιάννης Μακρής στο Πανόραμα της Βούλας τον Νοέμβριο του 2018. Ο Μακρής είχε απασχολήσει τις αρχές, με τους αστυνομικούς της ασφάλειας να καταφέρνουν μετά από ενδελεχή έρευνα να εντοπίζουν τον Βούλγαρο δολοφόνο του.
    Ο κύκλος του αίματος, εκτιμούν στελέχη της ασφάλειας, δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα. Παράλληλα τονίζουν πως ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που δράστες τέτοιων δολοφονιών έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Άλλωστε αναφέρουν «ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών είναι και αέναη μάχη επικράτησης, χωρίς να υπάρχει ποτέ νικητής».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ