19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Όλη η αλήθεια για την αστυνομική φύλαξη του Φουρθιώτη


    Η αλήθεια -όπως ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- είναι ότι τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο τον Μάιο του 2020. Τον Αύγουστο 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή της αστυνομίας που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη για ένα τρίμηνο.
    Στις 13 Ιανουαρίου -μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Epsilon TV όπου εργάζεται- διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση- όχι φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν, δόθηκαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.
    Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας λόγω θέματος Κουφοντίνα. Υπήρχαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική αστυνόμευση με 4ο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε 24ωρη φύλαξη της οικίας του με 4 άτομα.
    Ποτέ δεν φύλαξαν 14 άτομα τον τηλεπαρουσιαστή. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα.
    Ποτέ η Αστυνομία δεν διέψευσε την φύλαξή του. Διέψευσε όμως τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Πικερμίου, ότι 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα φυλάνε τον τηλεπαρουσιαστή. Σημειώνεται ότι διατάχθηκε έρευνα, ώστε όχι μόνο να ελεγχθούν τυχόν παρατυπίες, αλλά και για να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα στις νομοθετικές βελτιώσεις που χρειάζονται.
    Η αστυνομική φρουρά του παρουσιαστή αποσύρθηκε με παρέμβαση του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
    Ο παρουσιαστής έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εργασίας, έχει προσφύγει επίσης στον εισαγγελέα κι έχει καταθέσει τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ