17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στην υπόθεση με το βιτριόλι: «Η κατηγορουμένη είχε καταλήξει στο σχέδιο δολοφονίας της Ιωάννας αρκετό καιρό πριν»


    «Κόλαφο» για την 36χρονη κατηγορουμένη στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, το Μάιο του 2020, αποτελεί η πρόταση του εισαγγελέα Γεωργίου Νούλη προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. «Πατώντας» πάνω σε μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα που συγκεντρώθηκαν όλους αυτούς τους μήνες στο πλαίσιο της ανάκρισης, ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί η 36χρονη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αντικρούοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης, ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στο θύμα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα κατατέθηκε στο συμβούλιο αμέσως μετά την προσέλευση της 36χρονης την περασμένη Δευτέρα στην ανακρίτρια προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία. Η κατηγορουμένη με αυτή την απολογία «έσπασε» την σιωπή της και ομολόγησε ότι έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα, θεωρώντας την υπεύθυνη για ένα προσωπικό της ζήτημα. Η ίδια δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ζήτησε συγνώμη για την πράξη της και υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την κοπέλα. Όπως είπε δεν γνώριζε ότι το υγρό που πέταξε στο κεφάλι της 35χρονης θα της προκαλούσε τέτοιας έκτασης ζημιά. «Δεν είμαι χημικός για να το γνωρίζω» είπε η κατηγορουμένη ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας της δήλωσε πως είχε αναπτύξει εμμονή με την Ιωάννα!
    Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτά τα επιχειρήματα της κατηγορουμένης, καθώς στην πρότασή του προς το συμβούλιο κάνει λόγο για ανθρωποκτόνο δόλο της 36χρονης, ο οποίος καταδεικνύεται καταρχάς από το ότι σχεδίαζε από καιρό το έγκλημά της, έστησε ενέδρα στην Ιωάννα, μεταμφιέστηκε την ημέρα που της επιτέθηκε, ενώ για να καλύψει τα ίχνη της χρησιμοποιούσε καρτοτηλέφωνα.
    Κατά πληροφορίες ο εισαγγελέας αναφέρει τα εξής για την κατηγορουμένη και τον τρόπο που έβλεπε την Ιωάννα: «Θεωρούσε ότι ήταν θανάσιμη εχθρός της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Στα τέλη του 2019 άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο εξόντωσης της. Αργότερα το μένος της μεγεθύνθηκε και την ώθησε στην οριστική απόφαση εξολόθρευσης της…. Χωρίς να της μιλήσει, για να την αιφνιδιάσει και να μην μπορεί να αντιδράσει, την περιέλουσε ακαριαία, από κοντινή απόσταση με σοβαρή ποσότητα του μεγάλης επικινδυνότητας πυκνού τοξικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της».
    Μάλιστα, ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει ότι η κατηγορουμένη «είναι σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη και εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέα παρόμοια εγκλήματα». Για το λόγο μάλιστα αυτό ζητεί την παράταση της προσωρινής της κράτησης κατά έξι μήνες.
    Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου το οποίο και θα αποφαίνεται για ποια αδικήματα θα δικαστεί η 36χρονη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ