Βέμπερ: Να ορισθεί σύντομα κοινός υποψήφιος καγκελάριος των CDU/CSU

lawandorder.gr 09-04-2021 21:07 Τελευταία ενημέρωση: 09-04-2021 21:09
Βέμπερ: Να ορισθεί σύντομα κοινός υποψήφιος καγκελάριος των CDU/CSU
Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Άρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Μάρκους Ζέντερ και η καγκελάριος Μέρκελ θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της εκλογής υποψήφιου καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) σύντομα προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική ζημιά στα δύο αδελφά κόμματα. Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Άρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Μάρκους Ζέντερ και η καγκελάριος Μέρκελ θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

«Η καθημερινή δημόσια έκθεση δεν ωφελεί τη δημόσια εικόνα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος. Ο σχηματισμός ομάδων θα πάει τα δύο κόμματα πολύ πίσω. Μόνο μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε την καγκελαρία (στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου), αυτό είναι το μάθημα των τελευταίων ετών. Γι αυτό και θα πρέπει να ληφθεί σύντομα η απόφαση ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», είπε ο Βέμπερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με τον Βέμπερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, «η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ για την καγκελαρία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μέσα στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι το προφίλ μας ως βαυαρικό κόμμα θα αλλάξει εάν θέσουμε υποψηφιότητα για την καγκελαρία για τρίτη φορά στην ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CSU.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo