Τα «ατού» των δολοφόνων - Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε αρνηθεί την αστυνομική συνοδεία (βίντεο)

Ηλίας Ψυχογιός 09-04-2021 20:14 Τελευταία ενημέρωση: 09-04-2021 21:20
Τα «ατού» των δολοφόνων - Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε αρνηθεί την αστυνομική συνοδεία (βίντεο)
Γνώριζαν την περιοχή και ότι δεν οπλοφορούσε

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σήμερα στον Άλιμο έξω από το σπίτι του, έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία αυτά τα οποία προφανώς γνώριζαν οι αδίστακτοι εκτελεστές και τα οποία διευκόλυναν την εγκληματική τους πράξη;

Αρχικά, ο τόπος της δολοφονίας.

Το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ είναι στον Άλιμο και μάλιστα σε σημείο με μεγάλους ανοιχτούς δρόμους, οι οποίοι έκαναν εύκολη την προσέγγιση και τη διαφυγή τους.

Επιπλέον, για να γνωρίζουν το σπίτι και την περιοχή, είχαν σίγουρα παρακολουθήσει για αρκετές μέρες το θύμα τους και είχαν επισημάνει τις διαδρομές που ακολουθούσε πηγαίνοντας από το σπίτι του στη δουλειά και πίσω. Φαίνεται ότι ο άτυχος δημοσιογράφος δεν αισθανόταν απειλή, γι’αυτό και δεν ακολουθούσε την τακτική της συχνής αλλαγής διαδρομών.

Σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι δεν αισθανόταν απειλή είναι το γεγονός ότι παρόλο που ήταν από τους πλέον αναγνωρίσιμους αστυνομικούς συντάκτες, δεν οπλοφορούσε. Δεν διέθετε ούτε αστυνομική φύλαξη, η οποία μάλιστα του είχε προσφερθεί στο παρελθόν και την οποία αρνήθηκε.

Η σιγουριά των δραστών γίνεται εμφανής και από το γεγονός ότι δεν δίστασαν να προχωρήσουν στη δολοφονία του όχι σε κάποια λεωφόρο όπου θα σταματούσε το αυτοκίνητο στο φανάρι, αλλά σε κατοικημένη περιοχή, αδιαφορώντας για την παρουσία περιοίκων. Γι’αυτό και θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η ύπαρξη ενός ή και περισσοτέρων «τσιλιαδόρων», ώστε να διασφαλιστεί ότι το θύμα τους δεν θα ξεφύγει από την παγίδα.

Τέλος, το χρονικό σημείο όπου έγινε η δολοφονία, τη στιγμή δηλαδή που ο Γιώργος Καραϊβάζ μόλις είχε βγει από  αυτοκίνητό του. Εκείνη τη στιγμή, όπου ήταν περισσότερο ευάλωτος, ο δολοφόνος κατέβηκε από τη μηχανή χαμηλού κυβισμού στην οποία ήταν συνεπιβάτης και έριξε αλλεπάλληλες ριπές με το όπλο.

Η αστυνομία πλέον αναμένεται να προχωρήσει σε άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών τόσο του ιδίου του θύματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν δεχόταν απειλές, όσο και για τη διαδρομή από τη δουλειά του μέχρι το σπίτι του για να εξεταστούν πιθανές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του (ή των) τσιλιαδόρων και του εκτελεστή.

 

 

Δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ με έξι σφαίρες (βίντεο)

Πώς δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo