Ρέθυμνο: Πιστώσεις 5,7 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες αποκατάστασης ζημιών ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης

lawandorder.gr 09-04-2021 16:03
Ρέθυμνο: Πιστώσεις 5,7 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες αποκατάστασης ζημιών ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αντιπλημμυρικής προστασίας

Τη διάθεση πιστώσεων 5,7 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες αποκατάστασης ζημιών στο επαρχιακό οδικό της ΠΕ Ρεθύμνου, καθώς και για μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας, ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, πρόκειται για τα έργα: Συμπληρωματική σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 389.578,57 ευρώ «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον δρόμο Ι.Μ. Αρκαδίου - Σχολή Ασωμάτων και συνδεόμενοι δρόμοι», αρχικού προϋπολογισμού 930.000 ευρώ. Το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών δυτικού τμήματος δυτικού τμήματος Δήμου Ρεθύμνης», προϋπολογισμού 490.000 ευρώ. Την κατακύρωση σύμβασης του έργου «Ανακατασκευή κατεστραμμένης δεξαμενής στην Αρχαία Ελεύθερνα Ν. Ρεθύμνης», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ. Την κατακύρωση σύμβασης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ευρύτερης περιοχής Πλακιά, Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα», προϋπολογισμού 4.533.650 ευρώ.

Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τα ακόλουθα για τις μελέτες έργων: Την έγκριση διάθεσης πίστωσης 24.759,77 ευρώ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την επιλογή αναδόχου και σύσταση επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης για την αποκατάσταση των γεφυρών ΠΕΟ». Αφορά τις δύο γέφυρες στη θέση Αγ. Σύλλα Δήμου Μυλοποτάμου. Έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης για τη μελέτη αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης προσβασιμότητας οδικού τμήματος ΒΟΑΚ-Επισκοπή-Μυρικοκέφαλα, προϋπολογισμού 69.089,81 ευρώ και τέλος την έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης μελέτης για την οριοθέτηση του Μέγα ποταμού και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Πρέβελη, Δήμου Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 149.526,51.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo