Η κ Μενδώνη, ο κ Τσίπρας και η πρόσκληση για ξενάγηση στην Ακρόπολη

Πέτρος Τρουπιώτης 09-04-2021 08:11 Τελευταία ενημέρωση: 09-04-2021 08:11
Η κ Μενδώνη, ο κ Τσίπρας και η πρόσκληση για ξενάγηση στην Ακρόπολη
Σίγουρα ο πρόεδρος του Σύριζα, με ξεναγό τον ακαδημαϊκό Μ. Κορρέ, θα μάθει πολύ περισσότερα απ΄ότι μπορεί να τον πληροφορήσει η βουλευτής του κ Ραλλία Χρηστίδου «που έκανε χθες αυτοψία» στο μνημείο

Ομολογώ ότι βρήκα πολύ πετυχημένη την κίνηση της υπουργού Πολιτισμού, της κ Λίνας Μενδώνη, να στείλει επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ Α. Τσίπρα, με την οποία τον καλεί να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολη. Εκ πρώτης όψεως η επιστολή αυτή μπορεί να ξαφνιάζει κάποιους , μια και δεν είναι και η πιο συνηθισμένη κίνηση (το αντίθετο θα έλεγα) ένας υπουργός να καλεί τον αρχηγό του «αντίπαλου» κόμματος για να τον «ξεναγήσει» σε αρχαιολογικό χώρο.

Μόνον που το τελευταίο διάστημα, όχι μόνον ο Σύριζα δια του εκπροσώπου του αλλά και των βουλευτών του, ούτε μόνον η κομματική εφημερίδα « Αυγή», αλλά και ο ίδιος ο κ Τσίπρας, επετέθησαν προσωπικά στην κ Μενδώνη, με αφορμή γεγονότα «περί την Ακρόπολη».

Μόνον που τα γεγονότα αυτά, ήταν γεγονότα σε εισαγωγικά. Ήταν fake news, που κατασκεύασαν κάποιοι και στην συνέχεια διακινήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση με κάθε τρόπο αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Δεν ξέρω αν τα «μαϊμού» αυτά γεγονότα τα κατασκεύασε ένα κομμάτι του Σύριζα ή κάποια συνεργαζόμενα με τον Σύριζα «τρόλ» του διαδικτύου και μετά τα προώθησε επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή και ο κ Τσίπρας έπεσε και αυτός θύμα μιας τέτοιας κατασκευής.

Ξέρω όμως ότι , ξεκίνησε μια προσπάθεια απαξίωσης της κ Μενδώνη. Μια προσπάθεια , της οποίας τα πρώτα βήματα έγιναν με την υπόθεση Λιγνάδη.

Δεν είναι πρωτόγνωρο, το αντίθετο θα έλεγα , κόμματα της αντιπολίτευσης να «στοχοποιούν» με κάποιες αφορμές υπουργούς και να επιδιώκουν μέσω μιας τέτοιας τακτικής να τους οδηγήσουν σε παραίτηση ή να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να τους «ανασχηματίσει».

Μια τέτοιας εξέλιξη , θα βοηθούσε πολύ επικοινωνιακά την όποια αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα τώρα, θα ήταν ένας « από μηχανής θεός», για έναν Σύριζα που δεν μπορεί όχι μόνον να καρπωθεί την όποια φθορά της κυβέρνησης , αλλά συμβαίνει και το αντίθετο.

Τώρα γιατί η κ Μενδώνη, θεωρήθηκε ο «αδύναμος κρίκος» και έχει στοχοποιηθεί.

Εκτός όλων των άλλων , υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να δικαιολογήσει –εξηγήσει την στοχοποίηση της , τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από άλλα κόμματα αλλά και φορείς του ευρύτερου «αριστερού» χώρου.

Η υπουργός Πολιτισμού όχι μόνον δεν προέρχεται από την ΝΔ , την «επάρατη δεξιά», αλλά ανήκε στο αντίπαλο στρατόπεδο και έχει πολυετή παρουσία στον χώρο αυτό, σε κρίσιμες θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αρχαιολόγος η ίδια και με γνώση του τι γίνεται τόσα χρονιά στον χώρο του Πολιτισμού , χώρο οπού η ελληνική αριστερά θεωρεί «προνομιακό πεδίο δράσης της» , (για να μην πω ότι καλλιεργεί χαρακτηριστικά «ιδιοκτήτη» σε αυτόν), επεμβαίνει κατευθείαν στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Γνωρίζει όχι μόνον
καταστάσεις αλλά και πρόσωπα και γεγονότα.

Και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς, πάρα πολλούς από ηθοποιούς και σκηνοθέτες έως αρχαιολόγους και εικαστικούς…

Γι αυτό και η επίθεση γίνεται στην ίδια προσωπικά με σκοπό την καταστροφή της εικόνας της και τελικό στόχο την απομάκρυνση της από το υπουργείο.

Μόνον που όπως φαίνεται , ο πρωθυπουργός γνωρίζει το πως και το γιατί των κινήσεων της αντιπολίτευσης. Αρα μάλλον η επίθεση , που είμαι βέβαιος ότι θα συνεχισθεί με κάθε αφορμή (πραγματική η μη), δεν φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο της.

Από την όλη κόντρα , τουλάχιστον ας βγει κάτι θετικό για τον κ Τσίπρα. Ας αποδεχθεί την πρόσκληση και ας επισκεφθεί την Ακρόπολη (ίσως για πρώτη φορά) και ας ξεναγηθεί από τον ακαδημαϊκό , τον κ Μ. Κορρέ, όπως του προτείνει η κ Μενδώνη.

Σίγουρα θα μάθει περισσότερα για το μνημείο, απ΄ όσα μπορεί να του μεταφέρει η βουλευτής του κ Ρ. Χρηστίδου, ( πρώην παίκτρια ριάλιτι, να θυμίσω σε όσους δεν γνωρίζουν) που πήγε χθες και έκανε «αυτοψία» στο μνημείο……

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo