Γαλλία: Στα «κόκκινα» οι ΜΕΘ με ρεκόρ νοσηλειών για το 2021

lawandorder.gr 08-04-2021 16:28
Γαλλία: Στα «κόκκινα» οι ΜΕΘ με ρεκόρ νοσηλειών για το 2021
«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει lockdown», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης
Η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία παραμένει «σοβαρή», αλλά η Γαλλία αρχίζει να βλέπει κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Ατάλ, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη.

Η Γαλλία ελπίζει τώρα ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της εμβολιαστικής της εκστρατείας, σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown διάρκειας ενός μήνα που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο σαββατοκύριακο, θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει τον έλεγχο επί της τελευταίας έξαρσης του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊο σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 433 νέους θανάτους στα γαλλικά νοσοκομεία και είπε ότι πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι έχουν τώρα εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των 9,8 εκατ. που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo