• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Όλο το παρασκήνιο για το άνοιγμα του Λυκείου: Υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η χρονιά

Law and Order 08-04-2021 13:01 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2021 13:01
Όλο το παρασκήνιο για το άνοιγμα του Λυκείου: Υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η χρονιά
Το άνοιγμα όλων των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Το άνοιγμα όλων των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών για το ζήτημα αυτό και το άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε με πλειοψηφία. Μόνον εννέα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον προβάλλοντας το επιχείρημα την αύξηση των κρουσμάτων, παρουσιάζει ο «Βηματοδότης».
 
«Τα επιστημονικά δεδομένα που οδήγησαν την επιτροπή στη σύσταση για άνοιγμα των σχολείων ανέλυσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. "Τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, ενώ, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις, αλλά είναι σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Εάν δεν άνοιγαν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου υπήρχε κίνδυνος να χανόταν ολόκληρη η χρονιά. Στην Επιτροπή εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης για τις σχολές χορού και άλλες παρόμοιες σχολές, πλην όμως οι ειδικοί αποφάσισαν να μην ανοίξουν.

Το άνοιγμα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας θα συνοδεύεται με 2 υποχρεωτικά self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά "η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας". Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo