Γιατρός διασωληνωμένης που γέννησε πρόωρα: Μπήκε στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία

lawandorder.gr 08-04-2021 12:55 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2021 12:55
Γιατρός διασωληνωμένης που γέννησε πρόωρα: Μπήκε στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία
"Ήμασταν σε στενή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, διότι το μωρό ήταν πολύ πρόωρο", είπε η γυναικολόγος

Η Σοφία Καλανταρίδου γυναικολόγος και διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου "Αττικόν" μίλησε για την 34χρονη γυναίκα, η οποία γέννησε χωρίς να το γνωρίζει, ενώ βρισκόταν διασωληνωμένη με κορονοϊό.

Η κ. Καλανταρίδου έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια των γιατρών και υπογράμμισε πως το μωρό και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους.

"Ημασταν σε στενή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους και τους γιατρούς της εντατικής θεραπείας, διότι το μωρό ήταν πολύ πρόωρο. Οταν η έγκυος μπήκε στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία ήταν 28 εβδομάδων.

Στην αρχή έγινε προσπάθεια να μην διασωληνωθεί, αλλά επειδή το μωρό ήταν πολύ πρόωρο πήραμε όλοι μαζί την απόφαση, και με την ίδια και με τον σύζυγό της και με τον διευθυντή της ΜΕΘ και τους υπόλοιπους γιατρούς, να αφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το μωρό μέσα στη μήτρα, γιατί γνωρίζαμε ότι το πιο πιθανό ήταν το μωρό να μην έχει προσβληθεί".

"Επειδή βλέπαμε ότι το μωρό δεν κινδύνευε και η γυναίκα δεν βρισκόταν στο στάδιο του τοκετού, αποφασίσαμε να το αφήσουμε". Όσον αφορά στη μητέρα, η γιατρός σημείωσε πως είναι 34 ετών και έχει σακχαρώδη διαβήτη ως υποκείμενο νόσημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo