Ο Κ. Χατζηδάκης, οι συντάξεις, οι ιδιώτες και οι αντιδρώντες συνδικαλιστές

Πέτρος Τρουπιώτης 08-04-2021 08:04 Τελευταία ενημέρωση: 08-04-2021 08:05
Ο Κ. Χατζηδάκης, οι συντάξεις, οι ιδιώτες και οι αντιδρώντες συνδικαλιστές
Συνδικαλιστές αντιδρούν στις αλλαγές, αδιαφορώντας για το αν 155 χιλιάδες πολίτες περιμένουν και χρόνια να πάρουν την σύνταξη τους

Υπάρχουν κάποιοι στην χώρα που δεν θέλουν να πάμε μπροστά;

Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν καμμιά αλλαγή στα δεδομένα , έστω και αν αυτά αποδεικνύονται λάθος;
Υπάρχουν πολίτες που θεωρούν πως όλα είναι «μοιραία» ή επι το λαϊκότερων «πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι»;

Δυστυχώς όχι μόνον υπάρχουν αλλά είναι και πολλοί.

Και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών , ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών τους, θεωρούν τους εαυτούς τους «προοδευτικούς»….

Η πιο μεγάλη απόδειξη των προηγουμένων , είναι η αντίδραση που υπάρχει από τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, στην επιλογή του υπουργού Εργασίας Κ Χατζηδάκη, να αναθέσει σε δικηγόρους και λογιστές (μετρά από εκπαίδευση) να βοηθήσουν ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην απονομή συντάξεων.

Μόλις ο υπουργός ανακοίνωσε το σχέδιο του, η αντίδραση των συνδικαλιστών - υπάλληλων του ΕΦΚΑ ήταν «απεργία».

Δείτε λοιπόν τον παραλογισμό. Απεργούν αυτοί που εδώ και μήνες (για να μην πω χρόνια) διαμαρτύρονται ότι έχουν πολύ δουλειά και δεν μπορούν να βγάλουν τις συντάξεις. Και απεργούν , όταν τους παρέχονται «βοηθοί»….

Και μην νομίζετε ότι μιλάμε για μερικές συντάξεις. Μιλάμε για πάνω από 155 χιλιάδες περιπτώσεις.

Για να το πούμε πιο απλά, 155 χιλιάδες συμπολίτες μας, άνω των 60-65, περιμένουν (ακόμα και χρόνιά) για να πάρουν την σύνταξη τους . Δηλαδή αυτό για το οποίο πλήρωναν 30 και 40 χρονιά.

Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός τι είναι;

Η αντίδραση λοιπόν των «προοδευτικών « , αυτό - επονομαζόμενων αυτών δημοσίων υπαλλήλων , είναι γιατί αναλαμβάνουν λέει ιδιώτες αυτή την δουλειά.

Μα είναι πολύ απλό. Γιατί οι υπάρχοντες υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να βγάλουν την δουλειά, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα και όπως και οι ίδιοι φωνάζουν εδώ και χρόνια…

Να προσληφθούν μόνιμοι, λένε , υπάλληλοι.

Εκτός του ότι αυτό είναι χρονοβόρο, υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν το σύστημα ομαλοποιηθεί, αλλά και μόλις γίνουν ηλεκτρονικά όλες οι εγγραφές, τι θα χρειάζονται οι καινούργιοι υπάλληλοι που θα έχουν προσληφθεί.

Γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να τους πληρώνει για τα επόμενα 35 - 40 χρονιά.

Και κάτι πιο απλό. Ποιο είναι το πρόβλημα αυτοί που θα κάνουν την δουλειά να μην είναι «δημόσιοι υπάλληλοι»…

Κανένα πρόβλημα. Απλώς , οι επονομαζόμενοι «προοδευτικοί», είναι σχεδόν οπισθοδρομικοί. Γιατί όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πρόοδο, να δουν τι αλλάζει και να προσαρμοσθούν , είναι απλά οπαδοί της συντήρησης (όχι συντηρητικοί , γιατί συντηρητικός είναι άλλο πράγμα).

Ας προχωρήσει λοιπόν ο κ Χατζηδάκης στο σχέδιο του, αδιαφορώντας για τις φωνές από το παρελθόν. Αυτό που θέλει η κοινωνία είναι λύσεις και αποτελέσματα.

Άσχετα από το ποιος φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. « Άσπρη γάτα , μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια» που έλεγε και ο Μάο.

ΥΓ. Η σκληρή επίθεση που δέχεται (και όχι μόνον τώρα) ο Κ Χατζηδάκης , είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του, χωρίς κραυγές, να εφαρμόσει μια φιλελεύθερή αντίληψη σε όλα τα πράγματα, μια αντίληψη που φέρνει λύσεις και αποτελέσματα.

Αυτό ενοχλεί και αυτό αντιπαλεύουν οι οπαδοί της συντήρησης, ανεξαρτήτως χρώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo