17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Φουρθιώτη: Τα αδικήματα που ψάχνουν οι εισαγγελείς μετά τις αποκαλύψεις Βρούτση και οι προσφυγές του παρουσιαστή στο ΣτΕ


    Την τυχόν διάπραξη σειράς αδικημάτων κάποια μάλιστα εξ’ αυτών σε βαθμό κακουργήματος από τον Μένιο Φουρθιώτη, ερευνούν πλέον οι εισαγγελείς, μετά τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα ποσά που φέρεται να έλαβε ο παρουσιαστής από το πρόγραμμα «Συν -εργασία». Οι δυο έρευνες που ξεκίνησαν και έχουν ως «επίκεντρο» τον Μένιο Φουρθιωτη διεξάγονται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και την νέα ενοποιημένη εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και Διαφθοράς και αφορούν σε αδικήματα όπως απάτη, απόπειρα απάτης, απόπειρα εκβιασμού, κ.ά. Την ίδια ώρα, ο παρουσιαστής αναμένει από το ΣτΕ να αποφανθεί για το θέμα του «ψαλιδίσματος» της αστυνομικής του φρουράς, πράξη την οποία ο προσφεύγων χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη και αντισυνταγματική.
    Η έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας
    Για το θέμα Φουρθιώτη έτσι όπως ξεδιπλώθηκε όλες αυτές τις ημέρες στο δημόσιο διάλογο, παρενέβη καταρχάς αυτεπάγγελτα ο επικεφαλής της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς Χρ. Μπαρδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διέταξε ο κ. Μπαρδάκης αφορά σε μια σειρά από οικονομικές υποθέσεις, με κεντρικό πρόσωπο τον Μ. Φουρθιώτη. Μεταξύ των υποθέσεων αυτών είναι και εκείνη που αφορά στο πρόγραμμα «Συν-εργασία». Το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη ζητηθεί από την εισαγγελία η εξέταση του «φορολογικού» προφίλ του Μ. Φουρθιώτη.
    Η εισβολή στο γραφείο Βρούτση
    Παράλληλα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ξεκινήσει άλλη έρευνα με αφορμή τις δηλώσεις -καταγγελίες του κ. Βρούτση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο Μ. Φουρθιώτης είχε εισβάλει με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους και εργαζόμενους.
    «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βρούτσης.
    Οι προσφυγές στο ΣτΕ και η απάντηση
    Την ίδια ώρα ο παρουσιαστής, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των παραπάνω δυο ερευνών, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρώσει αλλά και να «παγώσει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η αστυνομική φρούρηση που είχε τόσο στο σπίτι του όσο και στους χώρους εργασίας του. Μεταξύ άλλων στην αίτησή του για προσωρινή αναστολή της απόφασης, επικαλείται ακόμη και κίνδυνο για τη ζωή του, ο οποίος μπορεί να προκύψει όπως λέει από τη μη φρούρηση του. Κάνει λόγο για απειλές που δέχθηκε αλλά και για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
    Χθες μάλιστα ο ελεγχόμενος παρουσιαστής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος» σε βάρος του «με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων». Ωστόσο, δεν διαψεύδει τις αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για τα ποσά που εισέπραξε και τα οποία υπολογίζονται στις 200.000 ευρώ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ