Ελληνικό #metoo: Απόφαση για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών Λιγνάδη

Κατερίνα Μάνθου 07-04-2021 19:02
Ελληνικό #metoo: Απόφαση για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών Λιγνάδη
Για προσπάθεια εκφοβισμού της ανακρίτριας από το σκηνοθέτη κάνουν λόγο οι δικαστές

Αίρεται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας το απόρρητο των επικοινωνιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Πλέον, μετά την έκδοση του βουλεύματος κάθε επικοινωνία του σκηνοθέτη είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή email, θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από τις αρχές.

Μάλιστα, η «σάρωση» των επικοινωνιών του κατηγορούμενου θα επεκταθεί και σε τυχόν στοιχεία και δεδομένα που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί στο cloud. Σκοπός της έρευνας είναι να ανακτηθούν τυχόν διαγεγραμμένα αρχεία  που μπορεί να αποτελούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία. Επίσης, θα ερευνηθούν και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία πέρασαν στα χέρια των αρχών έπειτα από σχετική έρευνα που έγινε  στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Και ενώ οι έρευνες στα… ψηφιακά και αποτυπώματα του προφυλακισμένου σκηνοθέτη «ξεκλείδωσαν» με την έκδοση του συγκεκριμένου βουλεύματος, χθες έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε και η αίτηση εξαίρεσης που ο κατηγορούμενος είχε καταθέσει δια του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια κατά της ανακρίτριας που ερευνά τις μηνύσεις για βιασμό σε βάρος του.

Η εν λόγω αίτηση απερρίφθη, καθώς το δικαστικό συμβούλιο που την εξέτασε έκρινε πως δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος του κατηγορουμένου.

Μάλιστα, στο βούλευμα που εξέδωσαν για το θέμα αυτό τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, κάνουν λόγο για προσπάθεια του κατηγορουμένου σκηνοθέτη να εκφοβίσει την ανακρίτρια και να κατευθύνει την έρευνα.

 «Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές, επισημαίνοντας παράλληλα πως και οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της ανακρίτριας αλλά και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο προς αυτή, καταδεικνύουν ότι η πλευρά του κατηγορουμένου θέλει η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως εκείνη επιθυμεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo