20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ο Φουρθιώτης ζητά τώρα «πάγωμα» της απόφασης για μείωση της φρουράς και λέει ότι κινδυνεύει


    Μετά την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε, χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η αστυνομική φρουρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης επανήλθε σήμερα στο όλο θέμα. Με άλλη, δεύτερη, αίτησή του προς το ΣτΕ ζητά προσωρινό «πάγωμα» της επίμαχης πράξης, επικαλούμενος ως βασικό επιχείρημα ότι κινδυνεύει η ζωή του καθώς, όπως λέει, έχει δεχθεί απειλές.
    Μάλιστα, υπογραμμίζει, ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί λόγω των απειλών αυτών και αναφέρεται και σε γνωμάτευση ιατρού. Υποστηρίζει, δε, πως έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας που αφορούσε στο πρόσωπό του, χρειάστηκε να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία.
    Όπως αναφέρει στη νέα αίτησή του ο Μ. Φουρθιώτης, λόγω της μείωσης της φρουράς του, ο ίδιος κινδυνεύει να υποστεί σωματικές βλάβες ακόμη και θάνατο. Και αυτό διότι, όπως υπογραμμίζει, έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να εκδώσεις εννέα πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.
    Κατά τον προσφεύγοντα, η ΕΛΑΣ, αλλά και τα μέλη της επιτροπής, λαμβάνοντα υπόψη πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του, έκριναν πως ο ίδιος αποτελεί στόχος.
    Ακόμη, στην αίτησή του ο Μ. Φουρθιώτης κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητας της πράξης με την οποία μειώθηκε η φρουρά του. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο εκτός της αίτησης ακύρωσης και προσωρινής αναστολής, ο Μ. Φουρθώτης κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.
    Διαβάστε και:
    Σε εισαγγελικό κλοιό ο Φουρθιώτης – Δύο έρευνες σε εξέλιξη
    Πώς ο Φουρθιώτης απέσπασε παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το υπουργείο Εργασίας
    ΕΣΗΕΑ: Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσης


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ