Πρόστιμα 417.200 ευρώ και 14 συλλήψεις την Τρίτη για παραβίαση περιοριστικών μέτρων

lawandorder.gr 07-04-2021 16:13
Πρόστιμα 417.200 ευρώ και 14 συλλήψεις την Τρίτη για παραβίαση περιοριστικών μέτρων
Διενεργήθηκαν συνολικά 78.177 έλεγχοι

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη 06.04.2021 συνολικά 78.177 ελέγχους και κατέγραψαν 1.266 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 417.200€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.446).

Κυριότερες παραβάσεις:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη νόμιμη μετακίνηση
  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 14 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν διοργανωτή συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε έναν ιδιοκτήτη κουρείου για μη τήρηση της λίστας πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καφέ-ζαχαροπλαστείου για παραμονή πελατών εκτός της επιχείρησης μετά την παραλαβή προϊόντων στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο υπεύθυνες οίκων ανοχής για παράβαση της αναστολής λειτουργίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε τρία κουρεία – κομμωτήρια για μη τήρηση του προβλεπόμενου καταλόγου στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000€ σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο υπεύθυνες δύο οίκων ανοχής για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε πέντε υπαλλήλους δύο οίκων ανοχής για άσκοπη μετακίνηση, και 1.500€ στους πέντε πελάτες που βρίσκονταν στους παραπάνω οίκους ανοχής για άσκοπη μετακίνηση, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000€. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα με άδεια λειτουργίας «Κομμωτήριο» διαπιστώθηκε ότι παρείχε υπηρεσίες μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος (solarium). Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ στην επιχείρηση επειδή λειτουργούσε κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας και επιπροσθέτως 3.000€ για την ίδια παράβαση, στο φυσικό πρόσωπο που φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της, στον Δήμο Πυλαία Χορτιάτη.

Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 973 κλήσεις, που αφορούσαν: α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo