• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες σοκ για κακοποίηση από αθλητές της ενόργανης γυμναστικής

Κατερίνα Μάνθου 07-04-2021 16:01 Τελευταία ενημέρωση: 07-04-2021 16:18
Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες σοκ για κακοποίηση από αθλητές της ενόργανης γυμναστικής
Την έρευνα για την υπόθεση θα πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής - σοκ των 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής.

Στην επιστολή τους, η οποία εστάλη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αθλητές κάνουν λόγο για συστηματική τους σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους!

 «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη γα να τους δείξουν πώς να κάνουν σωστά την άσκηση» αναφέρουν οι αθλητές στην επιστολή τους και μιλούν για περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας με θύματα ακόμη και ανήλικα παιδιά! «Πρόσωπα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι τα ανήλικα παιδιά βρισκόταν μόνα μακριά από τα σπίτια τους (περίοδοι αγώνων και προετοιμασιών) τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά και κατόπιν τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό», προσθέτουν ακόμη.

Σε άλλο δε σημείο της επιστολής τους αναφέρουν: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης, μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Την έρευνα για την υπόθεση θα διερευνήσει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου.

Διαβάστε και:

Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες: «Είμαστε δίπλα στους αθλητές, θα ζητήσω ονόματα»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo