• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες: «Είμαστε δίπλα στους αθλητές, θα ζητήσω ονόματα»

lawandorder.gr 07-04-2021 13:54
Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες: «Είμαστε δίπλα στους αθλητές, θα ζητήσω ονόματα»
Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενόργανης Γυμναστικής
Τοποθετήθηκε για σοκαριστικές καταγγελίες περί βίας και παρενοχλήσεων, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενόργανης Γυμναστικής, Θανάσης Σταθόπουλος, στον χώρο της γυμναστικής ακόμα και σε μικρά παιδιά.

«Ό,τι και να γίνει είμαστε δίπλα στις αθλήτριες και τους αθλητές, οι οποίοι που έχουν κάνει τα καταγγελλόμενα. Έχω ζητήσει και θα γίνει σήμερα σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 18:00 με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό. Φυσικά, ένα από τα θέματα είναι να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν περιόδους που έγιναν αυτά τα πράγματα, αλλά και πρόσωπα έτσι, ώστε και εμείς από την πλευρά μας, να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας, όχι μόνο στη διερεύνηση, αλλά και τι ακριβώς έχει γίνει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. στο "sportiniknews.gr", αναφορικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες αθλητών που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Ο Θανάσης Σταθόπουλος συμπλήρωσε: «Από το 1985 που ξεκίνησε, εγώ ήμουν φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ. Να ξέρετε ότι κατά καιρούς συμβαίνουν κάποια γεγονότα, τα οποία δυστυχώς -και έχω συγκεκριμένο περιστατικό- ο καταγγελλόμενος που καταγγέλλει κάτι, πήρε πίσω την καταγγελία. Παραδείγματος χάρη, είχαμε κάνει σύγκληση ΔΣ γι' αυτό το θέμα και αμέσως η καταγγελία πάρθηκε πίσω, οπότε μετά σου δένουν τα χέρια» . 

Για τον λόγο που έχουν παρθεί πίσω καταγγελίες, είπε: «Δεν φοβούνται, δεν είναι θέμα φόβου. Όταν ο γονιός κάνει μια καταγγελία και την παίρνει πίσω, δεν νομίζω πως είναι θέμα φόβου. Εμείς ως όργανο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν δεν έχει υπάρχει ο άλλος να καταγγείλει συγκεκριμένο. Μας κόβει τα πόδια. Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Ελπίζω οι αθλήτριες και οι αθλητές, γιατί θα κοιτάξουμε με μια επιτροπή να έρθουμε σε επαφή μαζί τους με πλήρη εχεμύθεια, να μπορέσουν να πουν γεγονότα και καταστάσεις ώστε να ρίξουμε φως σε αυτή την περίοδο». 

Οι καταγγελίες

22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, έστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να βγει το άθλημά τους από την σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης.

Η Εφημερίδα των Συντακτών έβγαλε στο προσκήνιο όσα καταγγέλονται και προκαλούν ένα μεγάλο και ηχηρό σοκ. Οι συγκεκριμένοι αθλητές ξεκινούν την καταγραφή από το 1985 και κάνουν λόγο για ένα «κοινό μυστικό» σε ό,τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα όρια του βασανισμού. Σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλικές παρενοχλήσεις περιλαμβάνονται σε ένα αποκρουστικό «παζλ», που ήταν στο σκοτάδι για πολλά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo