Γιατί δεν ζητά εκλογές;

Πέτρος Τρουπιώτης 07-04-2021 08:00 Τελευταία ενημέρωση: 07-04-2021 09:51
Γιατί δεν ζητά εκλογές;
Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι «η χώρα δεν έχει κυβέρνηση». Όμως δεν κάνει και το επόμενο βήμα. Γιατί;

«Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς».

Αυτή είναι μία από τις φράσεις που είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Μια φράση, που όταν ακούγεται από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πραγματικά (πρέπει να ) έχει μια ιδιαίτερη σημασία.

Αν λοιπόν κάνεις αυτή την παρατήρηση, αυτή την διαπίστωση, τότε ποια πρέπει να είναι και η επόμενη κίνηση σου.

Τι ακριβώς περιμένει αμέσως μετά ο μέσος Έλληνας πολίτης, είτε είναι ψηφοφόρος σου, είτε όχι:

Μα νομίζω ότι είναι «ηλίου φαεινότερο».

Περιμένει να ζητήσεις άμεσα εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει και αλλαγή κυβερνήσεως.

Η αλληλουχία των πραγμάτων είναι πολύ απλή και υποχρεωτική, μπορεί να πει κανείς.

Αν ως κόμμα και μάλιστα κόμμα μεγάλο, κόμμα εξουσίας, εκτιμάς ότι « η χώρα δεν έχει κυβέρνηση» και μάλιστα επειδή είμαστε «σε «κρίσιμη ώρα», δηλώνεις «μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία», τι το πιο φυσιολογικό να ζητήσεις να φύγει η κυβέρνηση.

Να φύγει, μια και όπως εκτιμάς κάνει κακό στην χώρα στην κρίσιμη στιγμή.

Πως θα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία;

Μα και εδώ η απάντηση είναι απλή. Στις δυτικού τύπου δημοκρατίες, οι κυβερνήσεις φεύγουν από την εξουσία μόνον με εκλογές.

Αυτός λοιπόν είναι ο μονόδρομος που έχει ο κ Τσίπρας, από την στιγμή που διαπιστώνει ανυπαρξία κυβέρνησης.

Να ζητήσει άμεσα εκλογές, έτσι ώστε να φύγει η ανύπαρκτη κυβέρνηση και να έλθει άλλη, ικανότερη κατά πως πιστεύει, να διαχειριστεί τα της χώρας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν φυσιολογική.

Μόνον που ο πρώην πρωθυπουργός κάνει βαρύγδουπες διαπιστώσεις, αλλά δεν προχωρά στο δια ταύτα…

Και εδώ η απάντηση είναι απλή. Αν δεν ζητά εκλογές δυο είναι οι περιπτώσεις.

Η πρώτη είναι να δεχθούμε ότι είναι και αυτός ανεύθυνος και αδιάφορός για την πορεία της χώρας και αν και διαπιστώνει το πρόβλημα δεν ενδιαφέρεται για την λύση του

Η δεύτερη είναι να γνωρίζει πως σε ενδεχόμενες εκλογές, θα βρεθεί και πάλι στην δεύτερη θέση και μάλιστα με μικρότερα ποσοστά και γι’ αυτό δεν τις ζητά.

Δηλαδή, θεωρεί πως μόνον ο ίδιος έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχει κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εξουσία και πάλι στην «ανύπαρκτη κυβέρνηση». Που σημαίνει με απλά λογία πως, είτε δεν έχει σωστή εκτίμηση για τα γεγονότα, είτε κοροϊδεύει τους πολίτες…

Σε όποια και από τις πιο πάνω κατηγορίες εντάξετέ τον κ Τσίπρα (και στην συγκεκριμένη περίπτωση- δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες), όλες δεν είναι υπέρ του πρώην πρωθυπουργού.

Και μάλιστα για να σας πω την προσωπική μου άποψη, δεν ξέρω ποια από όλες τις απαντήσεις είναι χειρότερη για τον κ Τσίπρα…..

[email protected]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo