19.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Προσφυγή Φουρθιώτη στο ΣτΕ: Ζητά να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ για μείωση της… φρουράς του


    Την ακύρωση της πράξης του αρχηγού της ΕΛΑΣ με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα φρούρησής του, ζητά με προσφυγή που κατάθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Μένιος Φουρθιώτης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Φουρθιώτης στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την συγκεκριμένη πράξη που φέρει ημερομηνία 31.3.2021, δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του Μ. Φουρθιώτη οι τέσσερις αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα. Παράλληλα, με την ίδια πράξη «κόπηκε» και η φρούρηση της κατοικίας του, η οποία περιορίστηκε στους χώρους εργασίας του.
    Αρχικά, όπως σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ο ίδιος προσφεύγων στο κείμενο της αίτησής του προς το ΣτΕ, με πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ με ημερομηνία 13.1.2021, είχαν διαταθεί για την φύλαξή του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό σε 24ώρη βάση. Το μέτρο αυτό προέβλεπε αυστηρή επιτήρηση και αφορούσε όλους τους χώρους εργασίας του Μ. Φουρθιώτη.
    Ακολούθησε στις 18 Μαρτίου 2021 νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την ασφάλειά του αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, του διατέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, του διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Το μέτρο αποσκοπούσε στη φρούρηση της κατοικίας και των χώρων εργασίας του Μ. Φουρθιώτη καθημερινά και όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα τα μέτρα αυξήθηκαν επειδή είχαν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον του τόσο στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του.
    Μάλιστα, τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν στις 19 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Ωστόσο, ακολούθησε η προσβαλλόμενη πράξη της από 31.3.2021 με την οποία τα μέτρα περιορίστηκαν και προβλέπουν επιτήρηση μόνο των χώρων εργασίας του.
    Ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω πράξης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσφεύγων κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητά της διότι, όπως φέρεται να αναφέρει, δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της.
    Τέλος, υποστηρίζει πως η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ είναι αναιτιολόγητη και εκδόθηκε πριν συμπληρωθεί ο χρόνος εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.
    Διαβάστε και:
    Με εντολή Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ