Ζημιές στο λιμάνι της Σούδας από πρόσκρουση πλοίου (εικόνες)

lawandorder.gr 06-04-2021 12:05 Τελευταία ενημέρωση: 06-04-2021 13:36
Ζημιές στο λιμάνι της Σούδας από πρόσκρουση πλοίου (εικόνες)
Η αποκατάσταση των ζημιων θα κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ

Ζημιές σε τμήμα της προβλήτας στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας προκάλεσε το πρωί το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Πελαγίτης», το οποίο κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή προσέκρουσε σε ράμπα πρόσβασης.

Στο σημείο όπου προκλήθηκε η ζημιά βρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου κάνοντας αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, θα κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου η συγκεκριμένη ράμπα τίθεται πλέον εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον προβλήματα στην πρόσβαση πλοίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν είναι μόνο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που θέλει διαδικασίες σε ένα δύσκολο λιμάνι όπως είναι η Σούδα. Είναι και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά».

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από την πρόσκρουση του πλοίου που λίγο μετά έδεσε με ασφάλεια σε άλλο σημείο του λιμανιού, μετακινήθηκαν τμήματα της προβλήτας και της ράμπας, ενώ για την ακριβή εικόνα των ζημιών θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσια έρευνα.

Πάντως, από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νωρίτερα, η προοϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Αρτεμισία Σκουμπάκη ανέφερε σ ότι από την πρόσκρουση μετακινήθηκαν τμήματα της προβλήτας και έπαθε μεγάλη ζημιά η ράμπα εξυπηρέτησης οχηματαγωγών πλοίων και ότι για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης πρέπει να ελεγχθούν ακριβώς οι ζημιές μέσα και από υποθαλάσσια έρευνα.Τις ζημιές στην προβλήτα θα καταγράψει το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων.

ΠΗΓΕΣ: haniotika-nea.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo