• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορουμένη δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα της υπόθεσης, λέει η πλευρά της Ιωάννας

Κατερίνα Μάνθου 06-04-2021 08:02 Τελευταία ενημέρωση: 06-04-2021 08:04
Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορουμένη δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα της υπόθεσης, λέει η πλευρά της Ιωάννας
Η συγγνώμη που της ζήτησε είναι ανειλικρινής, υποστηρίζει η πλευρά της νεαρής γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση

Χωρίς απαντήσεις ήταν η χθεσινή απολογία της 36χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση το Μάιο του 2020, με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, ενώ η συγγνώμη που της ζήτησε είναι ανειλικρινής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πλευρά της νεαρής γυναίκας που μέχρι σήμερα παλεύει  για να επουλώσει τα τραύματα που της άφησε η αποτρόπαια επίθεση, έχοντας υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς ακόμη η περιπέτεια της υγείας της να έχει λάβει τέλος.

Η απολογία της κατηγορουμένης, χθες, στην ανακρίτρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την ομολογία για το έγκλημα -κάτι που έκανε για πρώτη- φορά αλλά και για τη συγγνώμη που ζήτησε από το θύμα της. Ωστόσο, η 36 Έφη Κ. άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και για κάποια από αυτή η ίδια παρέπεμψε στη δίκη που θα ακολουθήσει ενώ για άλλα δήλωσε άγνοια.

«Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ» είπε στην απολογία της η 36χρονη, αρνούμενη όμως να αποδεχθεί την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που της έχουν αποδώσει οι εισαγγελικές αρχές. Η ίδια έκανε λόγο σωματική βλάβη που προξένησε στην Ιωάννα ρίχνοντας της το βιτριόλι, το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ήταν  σε μικρή ποσότητα! «Πρόκειται απλά για την υπερασπιστική γραμμή που χτίζει η κατηγορουμένη» έλεγε χθες η πλευρά του θύματος, με στόχο τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε σωματική βλάβη.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης... Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν» είπε η κατηγορουμένη σε άλλο σημείο της απολογίας της και  υποστήριξε πως είχε «πάθει εμμονή» με την Ιωάννα.

Τι δεν απάντησε η κατηγορουμένη

Ωστόσο, η κατηγορουμένη δεν θέλησε να απαντήσει στην ανακρίτρια για τους λόγους της πράξης της. Περιορίστηκε μόνο να πει τα εξής στην απολογία της: «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Ερωτηθείσα από την ανακρίτρια για το λόγο που έριξε στο θύμα της τόση μεγάλη ποσότητα θεϊκού οξέως στο πρόσωπο της κοπέλας, η κατηγορουμένη είπε: «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει το μέγεθος του κακού που μπορούσε να προκληθεί διότι όπως είπε δεν είναι χημικός. «Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακρίτρια: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;

Απάντηση: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα.

Το επόμενο διάστημα η ανάκριση για την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί σε δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τη δίκη. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo