17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία για τις δηλώσεις Κοντονή


    Ανασύρεται από αρχείο με απόφαση της εισαγγελίας Εφετών η δικογραφία για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, περί σκοπιμοτήτων πίσω από την μετατροπή, με το νέο Ποινικό Κώδικα, του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα. Για την υπόθεση αυτή, ξεκινάει νέα εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Κοντονής θα κληθεί να δώσει μαρτυρική κατάθεση, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα δημόσια έχει καταγγείλει.
    Η σχετική δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης σε τηλεοπτικό σταθμό κατά τις οποίες ο ίδιος είχε αναφέρει: «Πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψη μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».
    Αντικείμενο της νέας έρευνας, που ξεκινάει είναι να διερευνηθεί, υπό το πρίσμα των νέων δηλώσεων του πρώην υπουργού, η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων. Το όλο ζήτημα, αν δηλαδή θα έπρεπε ό όχι η υπόθεση να ανασυρθεί από το αρχείο, εξετάστηκε από την εισαγγελία Εφετών κατόπιν σχετικού ερωτήματος που της τέθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία και είχε διενεργήσει την αρχική έρευνα η οποία εν τέλει αρχειοθετήθηκε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ