20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Επίθεση με πέτρες σε σπίτι αστυνομικού στα Βόρεια Προάστια – «Δεμένα» τα χέρια τους υπό των φόβο μετακινήσεων


    Μια ακόμη επίθεση σε σπίτι αστυνομικού σημειώθηκε το απόγευμα τους Σαββάτου στα Βόρεια Προάστια από ομάδα ανήλικων ατόμων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που εκτόξευσαν στο μπαλκόνι του αστυνομικού, πέτρες και άλλα αντικείμενα.
    Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων- στοχοποιήσεων που δέχονται αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.
    Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του L&O, 2 αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί από τις υπηρεσίες τους, εξαιτίας παραπόνων που εξέφρασαν κυρίως γονείς ανήλικων, μετά από διενέργειες ελέγχων των παιδιών τους από αστυνομικούς.
    Με αυτό τον τρόπο, όμως, οι αστυνομικοί έχουν ουσιαστικά «δεμένα» τα χέρια τους μην μπορώντας να κάνουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα, όπως ελέγχους σε πλατείες για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.
    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αστυνομική πηγή στο L&O, «δεν γίνεται ένας 17χρονος να μπορεί να ψηφίσει σε αυτή την ηλικία, να έχει το δικαίωμα να βγάλει δίπλωμα οδήγησης, αλλά ο αστυνομικός να μην μπορεί να του κάνει έναν τυπικό έλεγχο και να καλούμαστε να απολογηθούμε στους γονείς τους επειδή κάνουμε την δουλειά μας».
    Ουσιαστικά οι αστυνομικοί, με την ανοχή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ έχουν εγκλωβιστεί δίχως να γνωρίζουν αν εν τέλει θα πρέπει να κάνουν την δουλειά τους ή τα στραβά μάτια προκειμένου να μην βρεθούν εκτεθειμένοι.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ