17.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Δικηγόροι: Στις 28 Απριλίου και εξ αποστάσεως οι εξετάσεις δοκιμασίας επάρκειας


    Γραπτώς εξ αποστάσεως, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, θα διενεργηθούν οι εξετάσεις δοκιμασίας επάρκειας Απριλίου 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).
    Μάλιστα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες προετοιμασίας της ψηφιακής πλατφόρμας, η έναρξη των εξετάσεων μετατίθεται για τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, και ακολούθως οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
    Μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το ΔΣΑ αναφέρει τα εξής:
    «Η Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας του άρθρου 16 Κώδικα Δικηγόρων (Ν.4194/2013), σε συνέχεια της από 19/3/2021 ανακοίνωσης, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι οι εξετάσεις δοκιμασίας επάρκειας Απριλίου 2021 θα διενεργηθούν γραπτώς εξ αποστάσεως, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες προετοιμασίας της ψηφιακής πλατφόρμας, η έναρξη των εξετάσεων μετατίθεται για τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου2021, και ακολούθως οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.
    Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της εξέτασης κάθε αντικειμένου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
    Κατόπιν αυτών καλούνται:
    1) οι πτυχιούχοι Νομικής Α.Ε.Ι. κράτους μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο Μητρώο Ασκουμένων Δικηγορικού Συλλόγου της Ελλάδας,
    2) οι πτυχιούχοι Νομικής Α.Ε.Ι. κράτους εκτός Ε.Ε που αιτήθηκαν την πιστοποίηση των γνώσεών τους κατ΄ άρθρο 15 παρ. 3 Κώδικα Δικηγόρων και
    3) οι δικηγόροι κράτους-μέλους της Ε.Ε που αιτήθηκαν την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων στην Ελλάδα σύμφωνα με το Π.Δ. 122/2010, στους οποίους έχει γνωστοποιηθεί με οιονδήποτε τρόπο (εγγράφως, ηλεκτρονικώς ή τηλεφωνικώς) ότι παραπέμπονται στη Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας, να υποβάλουν δήλωση επιλογής εξεταζομένου αντικειμένου (βλ. ειδικά έντυπα ανά κατηγορία υποψηφίων, συνημμένα στην παρούσα ανακοίνωση), η οποία θα συνοδεύεται από αποδεικτικό κατάθεσης ποσού 60 € ανά εξεταζόμενο μάθημα, από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 έως και την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.
    Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δηλώσεων: Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, 12:00».
    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής δοκιμασίας επάρκειας, όπως αναρτήθηκε στο ΔΣΑ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ